Тушкована капуста по-німецьки зі спеціями та свининою
Кухня
Інгредієнти:
- 700 гр квашеної капусти
- 1 середнє яблуко
- 1 цибуля
- 100 гр свинини (або шинки)
- 70-80 мл білого сухого вина (або яблучного соку/води з лимонним соком)
- 50 гр свинячого сала
- 1 ст.л. цукру
- 1 ст.л. борошна
- оцет за смаком
- 2 лаврових листа
- тмін, сіль та перець за смаком
Рецепт приготування:
- Промиту свинину обсушити та порізати на маленькі шматочки. Сало також порізати на середні шматочки. Розігріти сковороду та покласти на неї сало. Розтопити жир з сала та обсмажити його до рум'яності на слабкому вогні.
- В той час, поки сало смажиться, очистити яблуко від насіння та шкірки та порізати на дрібні шматочки. Цибулю також очистити та порізати на тонкі шматочки. Покласти цибулю на сковороду з розтопленим салом та обсмажити на помірному вогні до прозорості (2 хвилини).
- Додати до цибулі нарізане яблуко та продовжити обсмажувати на помірному вогні ще кілька хвилин, часто помішуючи. Додати на сковороду борошно, перемішати та готувати ще 2-3 хвилини. Додати капусту, сіль, цукор та тмін за смаком та добре перемішати.
- Обсмажувати капусту на помірному вогні протягом 3-4 хвилин, додати біле вино та оцет. Довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму та накрити сковороду кришкою. Готувати капусту протягом 35 хвилин на слабкому вогні під кришкою. Необхідно помішувати капусту 2-3 рази під час приготування, щоб нічого не пригоріло.
- Зняти сковороду з вогню та залишити під кришкою на 15 хвилин (за смаком можна додати сіль та перець). Подавати тушковану капусту по-німецьки як основну страву або гарнір до м'ясних страв.
Ще один секрет цього рецепту - додавання яблука до капусти. Воно надає кислинки та додатковий аромат до страви. Також можна експериментувати зі спеціями та травами, додавши до капусти петрушку, базилік або розмарин. Також, якщо ви не любите свинину, можете замінити її на курку або гриби. Таким чином, капуста по-німецьки стане прекрасною стравою для будь-якого смаку та дієти. Насолоджуйтесь!