Кабачкова піца

Кабачкова піца
3.9
(15)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 великий кабачок
  • 3 яйця
  • 1 помідор
  • 50 гр твердого сиру
  • 2 ст.л. борошна
  • кілька гілочок кропу
  • 1/3 ч.л. соди
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Кабачок вимити, розрізати навпіл і вийняти насіння. Якщо ви використовуєте старий кабачок із товстою шкіркою, її потрібно очистити. Натерти кабачок на крупній тертці і скласти в сито (або відкинути на марлю), дати повністю стекти всій рідині.
  2. Кріп промити, обсушити й нашаткувати. З'єднати в миску терті кабачки, кріп, яйця і перемішати. Потім просіяти через сито борошно з содою і знову перемішати. Додати сіль, перець і спеції за смаком.
  3. Духовку розігріти до 180/200С, форму для випічки змастити шматочком вершкового масла і присипати панірувальними сухарями. Помідор вимити і порізати тонкими кружечками, сир натерти на дрібній тертці.
  4. Вилити кабачкове тісто для піци у форму, рівномірно розподілити його по всьому дну. Викласти поверх кабачкової маси скибочки помідора, посипати сиром і відправити в розігріту духову шафу.
  5. Готувати кабачкову піцу близько 20 хвилин. Вийняти форму з духовки, накрити кришкою або рушником і залишити на 15 хвилин застигати. Потім зняти кришку/рушник, нарізати піцу з кабачків порційними шматочками і подавати до столу. Смачного!

Кабачки містять велику кількість волокон, вітамінів і мінералів, але мають низьку калорійність. Вони володіють прекрасними корисними властивостями, такими як підтримка здоров'я шкіри, нормалізація травлення і підтримка здоров'я серця. Спробуйте цей смачний рецепт кабачкової піци і насолоджуйтеся користю для вашого організму!