Рецепт домашньої ковбаси зі свинини
Кухня
Інгредієнти:
- 2 кг свинини
- 600 г сала свинини
- 1 головка часнику (близько 8 зубчиків)
- кишки - за бажанням
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Кишки добре промити під струменем прохолодної води та обсушити. Свинину та сало промити, обсушити і нарізати на великі шматки. Часник очистити і дуже дрібно нарізати ножем.
- Пропустити свинину з салом через м'ясорубку з грубою решіткою, додати дрібно нарізаний часник, сіль, перець за смаком і добре перемішати. За бажанням можна також дрібно нарізати м'ясо і сало ножем на маленькі шматочки.
- Пропустити отриману масу через м'ясорубку з насадкою для приготування домашньої ковбаси, натягнувши на неї кінець кишки. Наповнити кишки м'ясним фаршем (не дуже щільно, але і без порожнечі) і сформувати ковбаски потрібної довжини. Щільно зав'язати кінці ковбас з обох сторін, за потреби обв'язати ниткою.
- У каструлю налити теплу воду, покласти туди домашні ковбаски і поставити на вогонь. Проварити ковбаски зі свинини протягом 30 хвилин до готовності. Після цього вилини воду і залишити вироби до повного охолодження.
- Сковороду змастити жиром або рослинною олією та поставити на вогонь. Обсмажити ковбасу на сковороді до золотисто-коричневої скоринки з обох сторін та перекласти на тарілку. Домашня ковбаса зі свинини смачна як у гарячому, так і в охолодженому вигляді.
- Для зберігання ковбаси зі свинини рекомендується використовувати холодильник. Ковбасу можна зберігати у звичайній пластиковій упаковці, обгорнувши її в серветки або папір для приготування їжі.
Рекомендації:
- Для кращого смаку та аромату додайте до маси для ковбаси різноманітні спеції, такі як тим'ян, орегано або базилік.
- Якщо у вас немає кишок, ви можете формувати фарш у вигляді котлет або кружків.
- Перед варінням ковбас зі свинини рекомендується зберігати сиру ковбасу в холодильнику протягом 24 години, щоб дати часу для належного витримування.