Рецепт домашньої ковбаси зі свинини

Рецепт домашньої ковбаси зі свинини
4.6
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 кг свинини
  • 600 г сала свинини
  • 1 головка часнику (близько 8 зубчиків)
  • кишки - за бажанням
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Кишки добре промити під струменем прохолодної води та обсушити. Свинину та сало промити, обсушити і нарізати на великі шматки. Часник очистити і дуже дрібно нарізати ножем.
  2. Пропустити свинину з салом через м'ясорубку з грубою решіткою, додати дрібно нарізаний часник, сіль, перець за смаком і добре перемішати. За бажанням можна також дрібно нарізати м'ясо і сало ножем на маленькі шматочки.
  3. Пропустити отриману масу через м'ясорубку з насадкою для приготування домашньої ковбаси, натягнувши на неї кінець кишки. Наповнити кишки м'ясним фаршем (не дуже щільно, але і без порожнечі) і сформувати ковбаски потрібної довжини. Щільно зав'язати кінці ковбас з обох сторін, за потреби обв'язати ниткою.
  4. У каструлю налити теплу воду, покласти туди домашні ковбаски і поставити на вогонь. Проварити ковбаски зі свинини протягом 30 хвилин до готовності. Після цього вилини воду і залишити вироби до повного охолодження.
  5. Сковороду змастити жиром або рослинною олією та поставити на вогонь. Обсмажити ковбасу на сковороді до золотисто-коричневої скоринки з обох сторін та перекласти на тарілку. Домашня ковбаса зі свинини смачна як у гарячому, так і в охолодженому вигляді.
  6. Для зберігання ковбаси зі свинини рекомендується використовувати холодильник. Ковбасу можна зберігати у звичайній пластиковій упаковці, обгорнувши її в серветки або папір для приготування їжі.

Рекомендації:

  • Для кращого смаку та аромату додайте до маси для ковбаси різноманітні спеції, такі як тим'ян, орегано або базилік.
  • Якщо у вас немає кишок, ви можете формувати фарш у вигляді котлет або кружків.
  • Перед варінням ковбас зі свинини рекомендується зберігати сиру ковбасу в холодильнику протягом 24 години, щоб дати часу для належного витримування.