Лазання з творогом

Лазання з творогом
4.4
(12)
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 14 листів лазанні
  • 750 мл молока
  • 600 г творогу (9-18%)
  • 250 мл вершків (10%)
  • 150 г твердого сиру
  • 80-90 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 1 ст. л. борошна
  • сіль за смаком

Рецепт:

  1. Розтерти творог через сито або пропустити через м'ясорубку. Якщо творог м'який та однорідний, його можна просто розтерти виделкою. Розбити яйце в маленькій посудині, додати сіль та влити у творог, добре перемішати та додати сіль за смаком. Тертий сир змішати з половиною творожної маси.
  2. Підігріти молоко та вершки до теплої температури (не змішуючи). Розтопити половину вершкового масла в каструлі з товстим дном. Додати борошна, знизити вогонь та помішувати до повної однорідності.
  3. Зняти каструлю з вогню та постійно помішуючи, влити до масляної суміші тонкою цівкою тепле молоко. Після того, як соус стане однорідним, влити до нього, помішуючи, тонкою цівкою вершки. Повернути каструлю на вогонь та, помішуючи варити ще 10 хвилин.
  4. Розігріти піч до 240 градусів. Підготувати форму для запікання. Розмістити на дні форми листи лазанні так, щоб вони не накладалися один на одного, та залити їх молочним соусом. Рівномірно розподілити половину творожної начинки зверху та трохи залити соусом.
  5. Розмістити листи лазанні без накладання один на одного, змастивши їх соусом, додати решту начинки та змастити її трохи соусом. Покрити все рештою листів лазанні та рівномірно залити соусом. Якщо соусу не вистачить, можна додати трохи молока (лазання повинна бути повністю залита соусом). Посипати зверху трохи тертого сиру та випікати в печі протягом близько 20 хвилин. Потім знизити температуру до 200 градусів та продовжувати запікати ще 35-40 хвилин до готовності. Вийняти з печі та залишити на 10 хвилин, щоб запіканка добре трималась при нарізанні.
  6. Подавати лазанню з творогом в теплому вигляді, особливо смачно з додаванням сметани. Можна також прикрасити свіжою зеленню та подрібненими горіхами.