Яловичина печінка в сметанному соусі

Яловичина печінка в сметанному соусі
4.8
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 700 г яловичої печінки
  • 200 г сметани
  • 1 велика цибулина
  • 100 мл чистої води
  • борошна
  • Декілька гілочок свіжої зелені
  • Сіль, перець, спеції за смаком

Інструкції:

  1. Промийте яловичу печінку та залийте її холодною водою, залиште на 20-30 хвилин при кімнатній температурі. Потім злийте воду, обсушіть печінку і наріжте її на невеликі шматочки, злегка відбивши молоточком для відбивних страв.
  2. Очистіть цибулю та наріжте її тонкими четвертинками.
  3. На сковороді розігрійте 2-3 ст. л. рослинної олії та обсмажте цибулю до золотистого кольору.
  4. В окрему миску висипте близько 1/2 склянки борошна. Переложіть обсмажену цибулю на окрему тарілку.
  5. На сковороді з рештою розігрітої олії обсмажте шматочки яловичої печінки, перед тим, як вони обсмажуються, покрийте борошном.
  6. Змішайте воду з сметаною, додайте обсмажену цибулю, сіль, перець, спеції за смаком та знову перемішайте.
  7. Додайте сметанний соус на сковороду та тушкуйте яловичу печінку в сметанному соусі на маленькому вогні протягом 15-20 хвилин після закипання. Регулярно помішуйте її під час тушкування.
  8. Зніміть сковороду з вогню, посипте страву дрібно нарізаною зеленню та накрийте кришкою на 10-15 хвилин.
  9. Після цього можна подавати гарячу яловичу печінку з сметанним соусом на стіл.