Яловичина печінка в сметанному соусі
Кухня
Інгредієнти:
- 700 г яловичої печінки
- 200 г сметани
- 1 велика цибулина
- 100 мл чистої води
- борошна
- Декілька гілочок свіжої зелені
- Сіль, перець, спеції за смаком
Інструкції:
- Промийте яловичу печінку та залийте її холодною водою, залиште на 20-30 хвилин при кімнатній температурі. Потім злийте воду, обсушіть печінку і наріжте її на невеликі шматочки, злегка відбивши молоточком для відбивних страв.
- Очистіть цибулю та наріжте її тонкими четвертинками.
- На сковороді розігрійте 2-3 ст. л. рослинної олії та обсмажте цибулю до золотистого кольору.
- В окрему миску висипте близько 1/2 склянки борошна. Переложіть обсмажену цибулю на окрему тарілку.
- На сковороді з рештою розігрітої олії обсмажте шматочки яловичої печінки, перед тим, як вони обсмажуються, покрийте борошном.
- Змішайте воду з сметаною, додайте обсмажену цибулю, сіль, перець, спеції за смаком та знову перемішайте.
- Додайте сметанний соус на сковороду та тушкуйте яловичу печінку в сметанному соусі на маленькому вогні протягом 15-20 хвилин після закипання. Регулярно помішуйте її під час тушкування.
- Зніміть сковороду з вогню, посипте страву дрібно нарізаною зеленню та накрийте кришкою на 10-15 хвилин.
- Після цього можна подавати гарячу яловичу печінку з сметанним соусом на стіл.