Цибульний суп у мультиварці
Кухня
Інгредієнти:
- 3 л курячого або овочевого бульйону
- 0,5 кг цибулі
- 100 г батона (4 шматочки)
- 100 г твердого сиру
- 5 зубчиків часнику
- 1 ст.л. борошна
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Очистіть цибулю і поріжте її півкільцями. Положіть в чашу мультиварки і встановіть режим "Тушкування" на 30 хвилин. Додайте декілька ложок рослинної олії і тушкуйте до звукового сигналу.
- Розігрійте бульйон в окремій каструлі, додайте сіль, перець за смаком і влийте в мультиварку з цибулею. Помішайте. Готуйте цибульний суп в мультиварці близько 5 хвилин в режимі "Суп".
- Поріжте батон на тонкі шматочки приблизно 1 см товщиною і обсмажте на сковороді в вершковому маслі до золотистої скоринки.
- Очистіть часник і наріжте його на дві частини вздовж, натріть ним грінки з обох сторін.
- Розігрійте духовку до 180 градусів. Перелийте цибульний суп з мультиварки в керамічний горщик, покладіть зверху грінки і посипте тертим сиром. Накрийте горщик фольгою, а потім кришкою, і поставте в попередньо розігріту духовку.
- Готуйте приблизно 10-15 хвилин, після чого вийміть горщик і залиште під кришкою ще 5 хвилин. Зніміть кришку з фольгою, розлийте суп по тарілкам, прикрасьте сирними грінками та подавайте гарячим.