Цибульний суп у мультиварці

Цибульний суп у мультиварці
3.6
(9)
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 л курячого або овочевого бульйону
  • 0,5 кг цибулі
  • 100 г батона (4 шматочки)
  • 100 г твердого сиру
  • 5 зубчиків часнику
  • 1 ст.л. борошна
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Очистіть цибулю і поріжте її півкільцями. Положіть в чашу мультиварки і встановіть режим "Тушкування" на 30 хвилин. Додайте декілька ложок рослинної олії і тушкуйте до звукового сигналу.
  2. Розігрійте бульйон в окремій каструлі, додайте сіль, перець за смаком і влийте в мультиварку з цибулею. Помішайте. Готуйте цибульний суп в мультиварці близько 5 хвилин в режимі "Суп".
  3. Поріжте батон на тонкі шматочки приблизно 1 см товщиною і обсмажте на сковороді в вершковому маслі до золотистої скоринки.
  4. Очистіть часник і наріжте його на дві частини вздовж, натріть ним грінки з обох сторін.
  5. Розігрійте духовку до 180 градусів. Перелийте цибульний суп з мультиварки в керамічний горщик, покладіть зверху грінки і посипте тертим сиром. Накрийте горщик фольгою, а потім кришкою, і поставте в попередньо розігріту духовку.
  6. Готуйте приблизно 10-15 хвилин, після чого вийміть горщик і залиште під кришкою ще 5 хвилин. Зніміть кришку з фольгою, розлийте суп по тарілкам, прикрасьте сирними грінками та подавайте гарячим.