Рецепт грузинського супу чихіртма з куркою

Рецепт грузинського супу чихіртма з куркою
4.1
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 курка (1,2-1,3 кг)
  • 2 цибулі
  • 3 жовтки яєць
  • пучок свіжої кінзи
  • 2 ст. л. борошна
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • 2 ст. л. винного оцту
  • 1,5-2 ч. л. молотого шафрану
  • сіль, перець за смаком

Інструкції:

  1. Промийте курку та положіть її в каструлю з 2 л холодної води. Поставте на вогонь та варіть при слабкому кипінні протягом години, знімаючи піну з поверхні води.
  2. Шафран настоюємо у стакані з 80 мл кип'ятку, доки вариться курячий бульйон.
  3. Після години вийміть курку з каструлі та залиште охолоджуватися на тарілці. Процідіть бульйон через сито.
  4. Окремо відлийте 150 мл бульйону і залиште охолоджуватися.
  5. Очистіть та наріжте цибулю, розігрійте вершкове масло на сковороді та смажте цибулю на слабкому вогні протягом 10 хвилин, доки він не стане м'яким та золотистим.
  6. Промийте та наріжте кінзу, додайте її до курячого бульйону разом з жареною цибулею та добре перемішайте.
  7. Розводимо борошно в 150 мл охолодженому бульйоні, добре перемішуючи, доки всі комочки не розчиняться. Потім, тонкою цівкою вливаємо отриману суміш в суп, постійно перемішуючи його.
  8. Охолоджену курку очистіть від кісток та наріжте на дрібні шматочки. Додайте її до супу та варіть на слабкому вогні.
  9. Отділимо жовтки від білків, з'єднайте їх з винним оцтом та перемішайте вилкою. Додайте декілька ложок супу до жовткової суміші, добре перемішайте й повторіть цю операцію ще раз. Додайте жовткову суміш у суп разом із настоєм шафрану, який потрібно процідити через сито. Добавте сіль та перець за смаком та перемішайте.
  10. Зніміть каструлю з огню та розлийте гарячий суп по тарілкам. Прикрасьте свіжою кінзою та подавайте з лимонним соком за смаком.

Чихіртма - це дуже ситний та насичений смаком суп. У цьому рецепті використовується шафран, який додає багато аромату та додає більш глибокого смаку. Також, жовтки яєць та винний оцет додають цікавий гострий смак та роблять це блюдо ще більш цікавим.

Цей суп чудово підійде на холодну пору року, коли хочеться ситного та теплого блюда. Дуже часто цей суп подають з хлібом та зеленню, яка додає більше свіжості до страви. Спробуйте готувати чихіртму вдома та насолоджуйтесь неповторним смаком грузинської кухні.