Ніжний цибулевий суп-пюре
Кухня
Інгредієнти:
- 1,2-1,3 л чистої води
- 1-1,2 кг цибулі
- 200-300 гр яловичих реберець
- 100 мл вершків 30-35% (або 100 гр плавленого сиру)
- 100 гр білого хліба (для грінок або сухариків)
- 1 морква
- 50 гр твердого сиру для прикраси (не обов'язково)
- 50 гр вершкового масла
- 2 ст.л. борошна
- 2 зубчики часнику
- 3-4 горошини чорного перцю
- 1/3 ч.л. цукру
- 1 лавровий лист
- сіль та перець за смаком
Інструкції:
- Промийте яловичі реберця та положіть їх у каструлю, залийте холодною водою та поставте на вогонь. Після закипання зменште вогонь, зніміть піну з поверхні бульйону та додайте очищену цибулю та моркву, горошини перцю та лавровий лист.
- Варіть яловичий бульйон близько 1 години при слабкому кипінні. Після цього вийміть м'ясо з овочами та спеціями з бульйону, процідіть його через 2-3 шари марлі. Накрийте каструлю з бульйоном кришкою та відставте від вогню.
- Очистіть цибулю та поріжте її на рівномірні частини. У каструлі розігрійте вершкове масло разом з 3 ст.л. рослинної олії. Додайте різану цибулю до каструлі з розігрітим маслом та тушкуйте на помірному вогні близько 7-8 хвилин, періодично помішуючи. Додавайте по ложці бульйону, як тільки цибуля починає пригорати.
- Ближче до кінця тушіння посоліть та поперчіть цибулю за смаком, додайте цукор та перемішайте. В кінці додайте борошно та перемішайте, поступово вливаючи весь яловичий бульйон, неперервно при цьому помішуючи тушковану цибулю.
- Готуйте цибулевий суп на помірному вогні близько півгодини. Додайте вершки або натертий плавлений сир, посоліть за смаком та перемішайте. Готуйте цибулевий суп з вершками до закипання та одразу зніміть каструлю з вогню (якщо ви готуєте цибулевий суп з сиром, потрібно готувати до його повного розчинення).
- Змішайте вміст каструлі блендером до однорідної консистенції, поверніть до каструлі та накрийте кришкою. Білий хліб поріжте тонкими шматочками або невеликими кубиками, зубчики часнику розріжте вздовж на дві частини.
- На сковороді розігрійте 3-4 ложки рослинної олії та додайте часник, прожарте його на помірному вогні протягом 2-3 хвилин і вийміть з сковороди. Додайте до розігрітого часнику шматочки хліба та прожарте їх зі всіх боків до рум'яності на помірному вогні.
- Страва готова.