Ніжний цибулевий суп-пюре

Ніжний цибулевий суп-пюре
3.4
(13)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1,2-1,3 л чистої води
  • 1-1,2 кг цибулі
  • 200-300 гр яловичих реберець
  • 100 мл вершків 30-35% (або 100 гр плавленого сиру)
  • 100 гр білого хліба (для грінок або сухариків)
  • 1 морква
  • 50 гр твердого сиру для прикраси (не обов'язково)
  • 50 гр вершкового масла
  • 2 ст.л. борошна
  • 2 зубчики часнику
  • 3-4 горошини чорного перцю
  • 1/3 ч.л. цукру
  • 1 лавровий лист
  • сіль та перець за смаком

Інструкції:

  1. Промийте яловичі реберця та положіть їх у каструлю, залийте холодною водою та поставте на вогонь. Після закипання зменште вогонь, зніміть піну з поверхні бульйону та додайте очищену цибулю та моркву, горошини перцю та лавровий лист.
  2. Варіть яловичий бульйон близько 1 години при слабкому кипінні. Після цього вийміть м'ясо з овочами та спеціями з бульйону, процідіть його через 2-3 шари марлі. Накрийте каструлю з бульйоном кришкою та відставте від вогню.
  3. Очистіть цибулю та поріжте її на рівномірні частини. У каструлі розігрійте вершкове масло разом з 3 ст.л. рослинної олії. Додайте різану цибулю до каструлі з розігрітим маслом та тушкуйте на помірному вогні близько 7-8 хвилин, періодично помішуючи. Додавайте по ложці бульйону, як тільки цибуля починає пригорати.
  4. Ближче до кінця тушіння посоліть та поперчіть цибулю за смаком, додайте цукор та перемішайте. В кінці додайте борошно та перемішайте, поступово вливаючи весь яловичий бульйон, неперервно при цьому помішуючи тушковану цибулю.
  5. Готуйте цибулевий суп на помірному вогні близько півгодини. Додайте вершки або натертий плавлений сир, посоліть за смаком та перемішайте. Готуйте цибулевий суп з вершками до закипання та одразу зніміть каструлю з вогню (якщо ви готуєте цибулевий суп з сиром, потрібно готувати до його повного розчинення).
  6. Змішайте вміст каструлі блендером до однорідної консистенції, поверніть до каструлі та накрийте кришкою. Білий хліб поріжте тонкими шматочками або невеликими кубиками, зубчики часнику розріжте вздовж на дві частини.
  7. На сковороді розігрійте 3-4 ложки рослинної олії та додайте часник, прожарте його на помірному вогні протягом 2-3 хвилин і вийміть з сковороди. Додайте до розігрітого часнику шматочки хліба та прожарте їх зі всіх боків до рум'яності на помірному вогні.
  8. Страва готова.