Суп з перловкою: рецепт на основі курячого бульону

Суп з перловкою: рецепт на основі курячого бульону
4.7
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг курячих стегон, крилець, ніжок (або третина цілої курки)
  • 4 картоплини
  • 200 г консервованої або замороженої кукурудзи
  • 1 цибуля
  • 100-120 г перлової крупи
  • 1 морква
  • 3-4 зубчики часнику
  • 1 ст.л. томатної пасти
  • 4 горошини чорного перцю
  • ½ ч.л. молотої паприки
  • молотий коріандр, орегано, сушений тим'ян за смаком
  • 2 лаврових листа
  • сіль, перець, спеції за смаком

Рецепт приготування:

  1. Промийте курча або курячі ніжки/крилець/стегна та складіть у каструлю. Залийте їх приблизно 3 л холодної води та поставте на вогонь. Після закипання зменшіть вогонь, щоб бульйон ледь-ледь кипів, зніміть з поверхні піну та додайте лаврові листки разом з горошинами перцю.
  2. Варіть курячий бульйон для супу з перловкою 40 хвилин при слабкому кипінні. Тим часом переложіть перлову крупу у сито та ретельно промийте під струменем холодної води. Переложіть промиту крупу у миску та залийте кип'ятком, накрийте кришкою, укутайте рушником та залиште на час варки бульйону.
  3. Готовий бульйон процідіть через сито, викиньте лаврові листки та горошини перцю, а куряче філе відділіть від кісток.
  4. Підготуйте овочі для супу: картоплю, моркву та цибулю очистіть від шкірки, моркву помийте та натріть на крупній терці, картоплю також помийте та наріжте дрібними кубиками однакового розміру, а цибулю наріжте дрібними шматочками. Часник очистіть та дуже дрібно наріжте.
  5. У каструлі з товстим дном розігрійте 3-4 ст.л. рослинної олії та висипте цибулю. Через 2-3 хвилини додайте моркву з часником та смажте овочі на середньому вогні до золотистого кольору, помішуючи.
  6. Додайте до каструлі з смаженими овочами картоплю, перемішайте та готуйте ще 6-7 хвилин на помірному вогні. Додайте до каструлі з овочами перловку (попередньо відцідіть рідину) та смажте ще декілька хвилин, помішуючи.
  7. Через декілька хвилин додайте сіль, перець за смаком, всі трави, спеції, томатну пасту, молоту паприку та перемішайте. Через 5-6 хвилин влийте у каструлю зі смаженими овочами та перловкою гарячий курячий бульйон, перемішайте та доведіть до кипіння.
  8. Після закипання зменшіть вогонь так, щоб суп слабо кипів, додайте куряче м'ясо та закрийте кришкою (не повністю). Готуйте суп з перловкою до готовності протягом півгодини. За 5-7 хвилин до закінчення варіння супу додайте консервовану або розморожену кукурудзу, додайте сіль та перець за смаком.
  9. Зніміть каструлю з вогню, розлийте суп по тарілкам та прикрасьте свіжою зеленню. За бажанням, до кожної порції можна додати трохи лимонного соку. Подавайте суп до столу гарячим.

Також, ви можете експериментувати з іншими інгредієнтами, додавши до супу різні овочі, такі як броколі, моркву або селеру. Цей суп чудово підходить для тих, хто на дієті або дотримується здорового способу життя.

Тож, спробуйте приготувати цей смачний та корисний суп з перловкою та порадуйте свою родину чудовим обідом.