Сирний суп з ковбасою

Сирний суп з ковбасою
3.8
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 л чистої води
  • 3 середні картоплі
  • 200-250 г плавленого сиру
  • 150 г вареної ковбаси
  • 1 болгарський перець
  • 1 цибулина
  • 80-100 г вермішелі
  • 1 морква
  • декілька гілочок кропу та петрушки
  • сіль, перець, спеції за смаком

Рецепт приготування:

  1. Картоплю очистіть та поріжте кубиками, цибулю очистіть та поріжте тонкими четвертинками, болгарський перець вимийте, очистіть від насіння та поріжте соломкою. Моркву очистіть та натріть на крупній терці. Плавлений сир також натріть на крупній терці, а ковбасу поріжте невеликими кубиками однакового розміру.
  2. У каструлі вскипятіть воду, додайте трохи солі та картоплю. Після закипання зменшити вогонь та варити картоплю 10 хвилин при слабкому кипінні.
  3. Тим часом розігрійте на сковороді 2-3 ст.л. рослинної олії та висипте цибулю, обсмажте його до золотистого кольору.
  4. Додайте до обсмаженої цибулі моркву, влийте ще ложку рослинної олії та обсмажуйте овочі ще кілька хвилин на середньому вогні до м'якості.
  5. Додайте до сковороди порізану ковбасу та обсмажте її до рум'яності на середньому вогні.
  6. Додайте до киплячої води з картоплею обсмажені овочі, вермішель та ковбасу, добре перемішайте. Варіть суп ще 5-7 хвилин.
  7. Поступово додайте до киплячого супу тертий сир, постійно помішуючи його. Доведіть до повного розчинення сиру.
  8. Зелень промийте, обсушіть та мілко наріжте. Додайте нарізану зелень до супу та перемішайте.
  9. Зніміть каструлю з вогню, розлийте суп по тарілкам та подавайте до столу. Сирний суп з ковбасою готовий!