Суп з тріски за рецептом норвезької кухні

Суп з тріски за рецептом норвезької кухні
4.1
(6)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,75 л рибного бульону (з кісток тріски)
  • 0,5 л молока
  • 600 гр філе тріски
  • 4 середні картоплини
  • 250 мл вершків 30-35%
  • 2 середні морквини
  • 2 стебла селери
  • 1 стебло порею
  • 1 невеликий корінь селери
  • 80 гр вершкового масла
  • 1 лимон (тільки сік)
  • 1 цибулина
  • 4 зубчики часнику
  • декілька гілочок кропу і петрушки
  • 1,5 ст. л. вустерського соусу
  • 1 лавровий лист
  • сіль, свіжомелений чорний перец

Рецепт приготування страви:

  1. Відокреміть хребет, кістки, голову (жабри потрібно видалити), хвіст і плавники від філе тріски та покладіть у каструлю. Залийте близько 0,9 л холодної води та поставте на вогонь. Після закипання зменшіть вогонь, додайте лавровий лист і варіть бульйон до готовності протягом 20-25 хвилин при слабкому кипінні.
  2. Процідіть зміст каструлі через дрібне сито, додайте трохи солі та розмішайте.
  3. Очистіть цибулю та наріжте дрібними кубиками, корінь та стебла селери наріжте дуже малими кубиками однакового розміру. Картоплю очистіть від шкірки та наріжте дрібними кубиками, моркву очистіть та наріжте тонкими кружечками. Часник очистіть та дуже дрібно наріжте.
  4. В каструлі з товстим дном розтопіть на слабкому вогні вершкове масло, додайте туди стебла селери, цибулю, порей, часник. Обсмажте овочі на слабкому вогні протягом 8-10 хвилин, періодично помішуючи. Посоліть і поперчіть за смаком.
  5. Додайте моркву, картоплю, корінь селери та готуйте ще 1-2 хвилини на слабкому вогні. Паралельно з'єднайте у окремій каструлі молоко з бульйоном, вершками та вустерським соусом, поставте на вогонь та доведіть до кипіння, як можна частіше помішуючи.
  6. Залийте жарені овочі сумішшю молока, вершків та рибного бульйону, доведіть до кипіння, готуйте суп при слабкому кипінні близько 20-25 хвилин. Філе тріски наріжте невеликими шматочками, додайте в киплячий суп та готуйте ще 5 хвилин при слабкому кипінні. Лимон покладіть у миску з гарячою водою на 5 хвилин. Потім витріть його, розріжте навпіл та вичавіть весь сік, процідіть через сито.
  7. Зелень промийте, обсушіть та дрібно наріжте, додайте до готового супу разом з лимонним соком та розмішайте. Зніміть каструлю з вогню та накрийте кришкою. Суп з тріски буде смачнішим, якщо дати йому настоятися близько 15 хвилин під кришкою. Зніміть кришку, розлийте суп по тарілкам та подавайте до столу. Смачного!

Цей суп з тріски є дуже корисним та ситним блюдом, яке може стати чудовим варіантом для обіду чи вечері. Тріска багата на білки та ненасичені жирні кислоти, які допомагають зміцнити імунну систему та знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Крім того, цей суп містить багато вітамінів та мінералів, які корисні для нашого організму.

Якщо ви хочете додати до супу з тріски ще більше смаку, то можна спробувати додати до нього інші овочі, такі як броколі, горох, капуста або спаржа. Також можна експериментувати з різними спеціями та травами, такими як орегано, базилік, розмарин або тим'ян.

Суп з тріски також можна подавати з різними видами хліба, таким як чорний хліб, білий хліб, житній хліб або багет. Це дозволить створити цікаву та смачну комбінацію смаків та текстур.

Узагалі, скандинавська кухня є дуже різноманітною та цікавою, а рецепти, які до неї входять, можуть допомогти розширити ваш кулінарний досвід та відкрити для себе нові смаки та страви. Спробуйте суп з тріски за рецептом норвезької кухні та насолоджуйтесь його неповторним смаком разом зі своїми близькими та друзями!