Рецепт солянки з картоплею

Рецепт солянки з картоплею
4.6
(10)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 г копченої ковбаси
  • 200 г копченого курячого філе
  • 2 картоплини
  • 1 цибулина
  • 2-3 маринованих або солених огірків
  • 50 г свинини (свіжої, солоної або копченої)
  • 2-3 ст. л. томатної пасти
  • кілька гілочок петрушки
  • 2 зубчики часнику
  • 2 лаврових листа
  • сіль, перець за смаком
  • сметана та лимон для подачі

Рецепт приготування:

  1. В каструлю налити близько 3 л води, поставити на вогонь і довести до кипіння.
  2. Очистити від шкірки картоплю і порізати її невеликими кубиками однакового розміру. Додати картоплю до киплячої води, додати трохи солі і дати варитись протягом 5 хвилин.
  3. Копчене куряче м'ясо порізати невеликими кусочками або розірвати на дрібні волокна і додати до каструлі через 5 хвилин після картоплі.
  4. Копчену ковбасу та мариновані/солені огірки порізати дуже маленькими кубиками і залишити поки в стороні.
  5. Свинину порізати маленькими шматочками і підсмажити на сковороді, поставивши її на слабкий вогонь. Цибулю очистити та порізати маленькими кубиками. Зі свинини витопити жир на слабкому вогні, обсмажити шкварки до золотистого кольору, додати цибулю і перемішати.
  6. Обсмажити цибулю до золотистого кольору протягом 2-3 хвилин на слабкому вогні, додати томатну пасту, влити 50-100 мл бульйону, в якому вариться картопля з м'ясом, і перемішати. Додати до сковороди з цибулею і соусом нарізані солені огірки, копчену ковбасу і готувати ще 5 хвилин після закипання на маленькому вогні.
  7. Через вказаний час додати вміст сковороди до каструлі з киплячою водою, картоплею та м'ясом, додати сіль, перець за смаком. Після закипання трохи знизити вогонь, закрити каструлю кришкою.
  8. Готувати солянку з картоплею ще 5 хвилин на слабкому кипінні. Зелень промити та дрібно нарізати, лимон порізати тонкими шматочками. Зняти каструлю з вогню, додати лаврові листки, зелень, перемішати і накрити кришкою. Солянка з картоплею буде смачнішою, якщо дати їй настоятися під кришкою близько 15 хвилин.
  9. Зняти кришку, розлити ситну солянку по тарілках і подавати до столу гарячою, прикрасивши сметаною, лимоном або маслинами. Смачного!

Ця солянка з картоплею - чудова варіація класичного рецепту, який зазвичай містить рис або вермішель. Картопля додає блюду додаткової ситості та зробить його більш насиченим. Також, можна додати до солянки інші інгредієнти, такі як квасоля, гриби або капуста, щоб зробити її ще більш ситною та смачною.