Цибулевий суп із сиром: простий рецепт
Кухня
Інгредієнти:
- 3 л курячого або овочевого бульйону
- 1 кг цибулі
- 300 гр твердого сиру
- 150 мл вершків 30-35%
- 100 гр вершкового масла
- 1 ч. л. цукру
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Заздалегідь зварити м'ясний, курячий чи овочевий бульйон.
- Цибулю очистити і порізати тонкими півкільцями, на сковороду покласти порізане на шматочки масло і поставити на слабкий вогонь.
- У розтоплену олію додати цукор і добре розмішати до його повного розчинення.
- Додати в сковороду з розтопленим маслом цибулю і перемішати.
- Тушкувати цибулю протягом 40 хвилин під кришкою на слабкому вогні, періодично помішуючи.
- Через зазначений час закип'ятити в окремій каструлі бульйон, додати до нього тушковану цибулю і перемішати.
- Варити цибулевий суп при слабкому кипінні приблизно 5 хвилин.
- Влити підігріті вершки, всипати тертий сир і ретельно розмішати.
- Готувати цибулевий суп із сиром 2-3 хвилини на невеликому вогні, помішуючи.
- Посолити, поперчити суп за смаком та розмішати, зняти каструлю з вогню.
- Розлити сирний суп із цибулею по тарілках, прикрасити смаженим беконом, сухариками або подрібненим арахісом/фісташками. Смачного!
Цей цибулевий суп з сиром відмінно підходить як на обід, так і на вечерю. Він також ідеально підійде на холодну пору року, коли ви хочете скуштувати щось тепле та насичене. Додайте до свого меню цей простий і надзвичайно смачний суп з цибулі і сиру, щоб порадувати своїх рідних та гостей.