Цибулевий суп із сиром: простий рецепт

Цибулевий суп із сиром: простий рецепт
3.4
(13)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 л курячого або овочевого бульйону
  • 1 кг цибулі
  • 300 гр твердого сиру
  • 150 мл вершків 30-35%
  • 100 гр вершкового масла
  • 1 ч. л. цукру
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Заздалегідь зварити м'ясний, курячий чи овочевий бульйон.
  2. Цибулю очистити і порізати тонкими півкільцями, на сковороду покласти порізане на шматочки масло і поставити на слабкий вогонь.
  3. У розтоплену олію додати цукор і добре розмішати до його повного розчинення.
  4. Додати в сковороду з розтопленим маслом цибулю і перемішати.
  5. Тушкувати цибулю протягом 40 хвилин під кришкою на слабкому вогні, періодично помішуючи.
  6. Через зазначений час закип'ятити в окремій каструлі бульйон, додати до нього тушковану цибулю і перемішати.
  7. Варити цибулевий суп при слабкому кипінні приблизно 5 хвилин.
  8. Влити підігріті вершки, всипати тертий сир і ретельно розмішати.
  9. Готувати цибулевий суп із сиром 2-3 хвилини на невеликому вогні, помішуючи.
  10. Посолити, поперчити суп за смаком та розмішати, зняти каструлю з вогню.
  11. Розлити сирний суп із цибулею по тарілках, прикрасити смаженим беконом, сухариками або подрібненим арахісом/фісташками. Смачного!

Цей цибулевий суп з сиром відмінно підходить як на обід, так і на вечерю. Він також ідеально підійде на холодну пору року, коли ви хочете скуштувати щось тепле та насичене. Додайте до свого меню цей простий і надзвичайно смачний суп з цибулі і сиру, щоб порадувати своїх рідних та гостей.