Рецепт смачного сирного супу з шинкою у мультиварці
Кухня
Інгредієнти:
- 6 картоплин
- 300 гр плавленого сиру
- 100 гр шинки
- 1 цибулина
- 1 морква
- 3 скибочки білого хліба
- 50 гр вершкового масла
- 2 зубчики часнику
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Шинку порізати кубиками або соломкою, обсмажити до легкої рум'яності на сухій сковороді, перекласти на паперовий рушник та обсушити.
- Картоплю очистити від шкірки і порізати кубиками невеликого розміру 4 картоплини, що залишилися 2 розрізати навпіл. Моркву очистити від шкірки та натерти на дрібній тертці, цибулю очистити та порізати дрібними шматочками. Плавлений сир нарізати дрібними шматочками або натерти на тертці.
- У чашу мультиварки скласти моркву з шинкою, картоплею, цибулею та сиром. Залити вміст мультиварки приблизно 1 л окропу, додати вершкове масло, накрити кришкою і закрити клапан.
- Готувати сирний суп у мультиварці приблизно 30-40 хвилин до м'якості картоплі у режимі Суп. Тим часом порізати хліб невеликими кубиками і обсмажити на сковороді, змащеній олією (на помірному вогні), помішуючи, до рум'яності.
- Потім відкрити клапан, спустити пару, відкрити кришку і вийняти половинки двох картоплин у невелику миску. Ретельно розім'яти картоплю вилкою в пюре, натерти до нього на тертці або пропустити через часникодавку зубчики часнику і перемішати.
- Повернути картоплю з часником у суп із плавленими сирками та перемішати. Розлити сирний суп по тарілках, прикрасити грінками із зеленню та подавати до столу. Смачного!
Для створення більш насиченого смаку, можна додати до супу додаткові інгредієнти, такі як копчені ковбаски або гриби. Також, замість плавленого сиру можна використовувати натертий твердий сир, який додасть більше текстури та смаку до страви.
Цей рецепт сирного супу в мультиварці можна легко змінювати та адаптувати до ваших вподобань, додавати свіжі трави, прянощі або інші інгредієнти для створення більш насиченого та цікавого смаку. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтесь новим смаком першої страви!