Суп з горбуші - рецепт на особливий випадок

Суп з горбуші - рецепт на особливий випадок
4.9
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 середня горбуша
  • 3 картоплини
  • 200 гр сухого рису
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 50 мл горілки (не обов'язково)
  • невеликий пучок кропу та петрушки
  • 2-3 горошини чорного перцю
  • 1 лавровий лист
  • сіль, чорний мелений перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Горбушу вимити, відокремити філе від кісток і скласти її в окрему тарілку (має вийти близько 400 гр філе).
  2. Плавник, хребет і голову (зябра видалити) промити і скласти в каструлю. Залити вміст каструлі 3 л холодної води та поставити на вогонь.
  3. Після закипання додати в бульйон лавровий лист, горошини перцю та зняти піну.
  4. Готувати рибний бульйон для супу близько 1,5 години при слабкому кипінні.
  5. Зняти каструлю з плити та процідити бульйон через сито, повернути його на вогонь та довести до кипіння.
  6. Тим часом очистити від шкірки картоплю і нарізати її маленькими кубиками однакового розміру.
  7. Рис всипати в сито і промити під струменем холодної води.
  8. Після закипання посолити бульйон на смак і опустити в нього промитий рис і подрібнену картоплю.
  9. Моркву очистити і натерти на тертці, очистити цибулину і дрібно нарізати.
  10. На сковороді розігріти 2-3 ст. рослинної олії і викласти цибулю, просмажити її до золотистого кольору протягом 3-5 хвилин на слабкому вогні.
  11. Потім додати терту моркву та обсмажувати овочі на помірному вогні ще пару хвилин, помішуючи лопаткою.
  12. Влити в сковороду із засмажкою половник рибного супу, розмішати і перелити все в каструлю із супом (через 15 хвилин після додавання картоплі та рису в бульйон).
  13. Філе горбуші нарізати невеликими шматочками, додати в суп через 5 хвилин після засмаження, посолити і поперчити.
  14. Зелень промити, подрібнити і додати готовий рибний суп, влити горілку, розмішати і зняти каструлю з плити.
  15. Суп із горбуші буде смачнішим, якщо дати йому настоятися під кришкою близько 15 хвилин. Зняти кришку, розлити суп по тарілках та подавати до столу. Смачного!

Цей суп можна подавати як на буденний день, так і на святковий стіл. Його аромат та смак неперевершені. Крім того, цей суп є дуже корисним для здоров'я, оскільки містить багато вітамінів та мінералів. Не обов'язково додавати горілку, це можна зробити за своїм бажанням, але вона надає супу більш насичений смак. Також можна додати інші овочі, наприклад, кольорову капусту, болгарський перець чи броколі.

Якщо ви хочете зберегти більше жирних кислот та інших корисних речовин у горбуші, можна використовувати не тільки філе, а й інші частини риби. Вони містять більше жирних кислот, що допомагає зберегти корисні властивості риби у супі.