Ситний та ароматний суп з свинячими реберцями

Ситний та ароматний суп з свинячими реберцями
4.3
(8)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 600 гр свинячих реберець
  • 2 картоплини
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 100-120 гр маш (можна замінити білою квасолею)
  • 2 ст. томатної пасти
  • невеликий пучок зеленої селери
  • 2 лаврові листи
  • щіпка шавлії або куркуми
  • сіль за смаком
  • чорний та червоний мелений перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Маш чи квасолю промити, скласти в невелику миску чи каструлю та залити холодною водою.
  2. Залишити мінімум на 6 годин при кімнатній температурі (краще на ніч).
  3. Свинячі реберця промити і розрубати на порційні шматочки.
  4. Цибулю очистити і нарізати дрібними шматочками, моркву очистити і натерти на тертці.
  5. У каструлі з товстим дном або казані розігріти 3 ст. рослинного масла. Викласти в каструлю реберця і обсмажувати їх на сильному вогні, якнайчастіше перевертаючи, близько 2-3 хвилин.
  6. Потім додати в каструлю цибулю з морквою, перемішати і зменшити вогонь до середньослабкого.
  7. Обсмажувати реберця з овочами на невеликому вогні близько 8 хвилин, помішуючи.
  8. Потім додати томатну пасту, влити пару ложок окропу, перемішати та готувати ще 10 хвилин.
  9. Картоплю очистити і нарізати маленькими кубиками однакового розміру, злити воду з маша/квасолі.
  10. Додати до м'яса з овочами квасолю або маш із картоплею і перемішати, залити вміст каструлі близько 3 л окропу та розмішати.
  11. Після закипання води додати лаврове листя, трохи посолити і накрити каструлю кришкою (не повністю).
  12. Готувати суп зі свинячими реберцями годину на невеликому вогні під кришкою. Потім додати подрібнену селеру, куркуму, посолити і поперчити суп до смаку і варити його ще 5-10 хвилин.
  13. Зняти каструлю з плити, повністю закрити кришкою і залишити на півгодини. Зняти кришку, розлити ароматний суп по тарілках і подавати гарячим до столу. Смачного!

Цей суп є ідеальним варіантом для обіду в холодну пору року, оскільки він дуже ситний та поживний. М'ясо свинини добре поєднується з картоплею, морквою та машем, створюючи багатий смаковий букет. Також, томатна паста та спеції додають додаткового аромату та глибини смаку. Цей суп не тільки додасть сили та енергії, а й підійде для утримання тіла в теплі під час холодів. Спробуйте приготувати цей рецепт удома та насолоджуйтесь його смаком разом із рідними та близькими!