Суп з качки

Суп з качки
4.8
(6)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг качки (приблизно половина всього птаха)
  • 500-600 гр картоплі
  • 300 гр печериць
  • 150 гр рису (сухого)
  • 1 велика цибулина
  • 1,5 ст. томатної пасти
  • невеликий пучок петрушки
  • 2 лаврові листи
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Філе качки зняти гострим ножем з кісток, відокремити від жиру (останній для приготування супу не знадобиться), промити та обсушити. Нарізати м'ясо невеликими шматками і відкласти його поки що убік.
  2. Цибулю очистити і дрібно нарізати, гриби ретельно вимити та порізати середніми шматочками (пластинками близько 0,5 см завтовшки). У каструлі з товстим дном розігріти на сильному вогні 2-3 ст. олії, викласти цибулю і обсмажити її до золотистого кольору, помішуючи, на слабкому вогні.
  3. Потім всипати гриби та продовжувати обсмажувати на помірному вогні ще 10 хвилин, періодично помішуючи лопаткою. Через зазначений час додати ще ложку олії, вогонь збільшити до середньої або сильної і додати качине м'ясо.
  4. Готувати качку з грибами та цибулею на великому вогні близько 1-2 хвилин, якнайчастіше помішуючи. Залити вміст каструлі 3 л окропу, додати пару лаврового листя, посолити страву до смаку і розмішати. Рис всипати в сито і промити під струменем холодної води, додати в киплячий суп з качкою і розмішати.
  5. Картоплю очистити від шкірки, додати в суп приблизно через 10 хвилин після рису та перемішати. Готувати суп із качки ще 15 хвилин при слабкому кипінні до м'якості картоплі. Потім додати суп томатну пасту (для красивого бурштинового кольору бульйону) і розмішати до її повного розчинення.
  6. Зелень промити і нашаткувати, додати готовий суп, досолити і поперчити до смаку, зняти каструлю з вогню. Залишити качиний суп із рисом на 10-15 хвилин під кришкою, потім розлити по тарілках і подавати до столу. Смачного!

Цей суп з качки - чудовий спосіб урізноманітнити щоденне меню та наситити організм корисними речовинами, які містяться в м'ясі качки. Крім того, цей рецепт не вимагає від вас багато часу та навичок в кулінарії, тому з легкістю готуйте його разом зі своєю родиною. Насолоджуйтеся чудовим ароматом та смаком цього неймовірно смачного супу з качки!