Рецепт Корейських Куксів з м'ясом і овочами
Кухня
Інгредієнти:
- 400-500 гр свинини або курячого філе (знятого зі стегна або гомілок)
- 300 гр локшини
- 3-4 цибулини
- 250 гр білокачанної капусти
- 2 огірки
- 5-6 зубчиків часнику
- 1 ст. меленої паприки
- 1 ст. меленої сушеної кінзи
- приправи за смаком (сіль, цукор, білий та чорний кунжут)
Бульйон для Куксі:
- 2 огірки
- 2 помідори
- 325 гр цукру
- 2 головки часнику
- 100 мл соєвого соусу
- 50 мл оцтової кислоти 70% (або 400 мл оцту 9%)
- 1,5 ст. кінзи (сухого)
- 1 ст. червоного меленого перцю
- невеликий пучок кропу
- 1,5 ст. солі
- 1 ст. яними (глутамат натрію)
- 1 ст. чорного кунжуту
Рецепт приготування страви:
- М'ясо промити (куряче філе потрібно зняти з кістки стегна або гомілок) і покласти в каструлю з 3,5 л підсоленої води, що кипить.
- Варити м'ясо до готовності – приблизно 2 години свинину та півгодини курку. Зняти каструлю з плити та залишити до повного охолодження.
- Вийняти м'ясо з бульйону і нарізати невеликими шматочками, скласти в окрему миску, накрити кришкою і прибрати в холодильник.
- У охолоджений бульйон додати натерті на крупній тертці огірки, подрібнені помідори (різати дуже дрібними кубиками) та зубчики часнику (натерті на тертці або пропущені через часникодавку).
- Кріп промити, обсушити і нашаткувати, додати в бульйон разом з червоним меленим перцем, чорним кунжутом, яніми, оцтовою кислотою або оцтом, кінзою, соєвим соусом, сіллю та цукром. Ретельно перемішати бульйон із усіма інгредієнтами, накрити кришкою та прибрати в холодильник.
- Мурі (бульйон для культі по-корейськи) повинен настоятися в холоді не менше 10 годин (краще залишити його на добу).
- Через вказаний час очистити цибулю від лушпиння та порізати тонкими четвертинками, часник очистити і дуже дрібно нарізати ножем, на сковороді розігріти 4 ст.л. рослинного масла.
- Викласти в розігріту олію цибулю і просмажити на слабкому вогні до легкої рум'яності протягом 3-5 хвилин, помішуючи.
- Додати мелену паприку, кінзу та перемішати. Потім додати подрібнений часник і готувати засмажку ще 5 хвилин на невеликому вогні, часто помішуючи лопаткою.
- Капусту нашаткувати, скласти в миску, присолити і пом'яти руками до м'якості та утворення соку.
- Огірки для супу вимити та порізати, скласти в окрему миску.
- Додати половину гарячої цибульної засмажки в капусту, а другу половину до огірків і перемішати.
- Помідори вимити, видалити місце кріплення плодоніжки та порізати м'якоть разом із шкіркою невеликими шматочками.
- Локшину всипати в каструлю з киплячою підсоленою водою і проварити до готовності відповідно до інструкції на упаковці (близько 7 хвилин).
- Відкинути локшину на друшляк, промити під струменем холодної води і залишити стікати.
- Поєднати в кожній тарілці потроху помідорів, огірків із засмажкою, капусти із засмажкою, локшини та вареного м'яса.
- Залити кожну порцію холодним бульйоном, що настоявся, прикрасити кунжутом і подавати куксі до столу. Смачного!
Корейські Кукси - це страва, яка здатна здивувати навіть вишуканого гурмана. Це вдале поєднання м'яса та овочів у густому супі на основі оригінального бульйону з вишуканим смаком завдяки спеціальним приправам. Це страва, яка відмінно підходить для вечері на терасі в спекотну літню ніч або для вдосконалення домашнього меню. Спробуйте цей рецепт і відчуйте справжній смак Куксі по-корейськи.