Крем-суп з броколі: Простий рецепт з корисними овочами
Кухня
Інгредієнти:
- 1 л чистої води
- 300 гр броколі
- 100 мл молока або 10% вершків
- 1 цибулина
- 1 картопля
- 100 гр плавленого сиру
- пів-моркви
- сіль, чорний мелений перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Картоплю і моркву очистити від шкірки, порізати картоплю на 6 частин, а моркву кружальцями.
- Цибулю очистити та розрізати на кілька великих частин.
- Броколі промити і розібрати на суцвіття, скласти разом із очищеними та подрібненими овочами в каструлю та залити холодною водою, поставити на вогонь.
- Після закипання зменшити вогонь так, щоб суп ледь кипів.
- Варити овочевий суп при слабкому кипінні близько 15 хвилин.
- За 5 хвилин до готовності додати лавровий лист, посолити і поперчити до смаку.
- Перелити бульйон в окрему каструлю, овочі з'єднати у блендері та подрібнити до пюреподібної консистенції (можна протерти через сито або пропустити через м'ясорубку).
- Овочевий бульйон (лаврове листя видалити) з'єднати з підігрітим молоком і тертим плавленим сиром, поставити на вогонь.
- Помішуючи, нагрівати бульйон до розчинення сиру.
- Помішуючи пюре з броколі та овочів, влити тонкою цівкою бульйон з сиром і молоком. За бажанням прогріти суп на плиті, додати спеції за смаком.
- Розлити крем-суп з броколі по тарілках і подавати до столу, прикрасивши грінками, овочами або копченою грудкою. Смачного!
Якщо ви любите дієтичні страви, то цей рецепт стане для вас справжньою знахідкою. Броколі - це один з найбільш корисних овочів, багатий на вітаміни та мінерали, тому його додавання до вашого раціону допоможе покращити ваше здоров'я та самопочуття.
Крем-суп з броколі - це ідеальна страва для холодної пори року, вона зігріє вас та зробить настрій кращим. Це страва з легким та ніжним смаком, який дуже схожий на крем-суп зі звичайної картоплі. Але завдяки броколі, цей суп є більш корисним та дієтичним варіантом.