Рецепт смачного сирного супу з грибами
Кухня
Інгредієнти:
- 2 л овочевого або курячого бульйону (можна замінити водою)
- 150-200 гр плавленого сиру
- 2 картоплини
- 1 цибулина
- 1 морква
- 30 г сухих грибів (або 150 г свіжих)
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Сухі гриби всипати в каструлю з великою кількістю підсоленої води, що кипить, і варити їх 15 хвилин при слабкому кипінні, потім відкинути на друшляк і остудити.
- Порізати варені гриби невеликими шматочками та відкласти убік.
- Картоплю очистити і нарізати дрібними кубиками, в каструлю влити бульйон або чисту воду і довести до кипіння.
- Посолити бульйон до смаку, додати подрібнену картоплю і варити її до м'якості приблизно 20 хвилин.
- Свіжі гриби вимити і порізати невеликими шматочками, моркву очистити і натерти на тертці, дрібно нарізати цибулю.
- На сковороді розігріти 3 ст. рослинного масла і викласти моркву, обсмажити її до м'якості на невеликому вогні, помішуючи.
- Потім додати варені чи свіжі гриби, цибулю та перемішати. Готувати засмажку з вареними грибами близько 5 хвилин (зі свіжими грибами - близько 10 хвилин) на середньому вогні, періодично помішуючи.
- Зняти сковороду з вогню і перекласти весь вміст у каструлю з киплячим бульйоном та картоплею.
- Плавлений сир натерти на крупній тертці, всипати в киплячий грибний суп і розмішувати до повного розчинення.
- Посолити, поперчити сирний суп із грибами до смаку і проварити ще 2-3 хвилини.
- Зняти каструлю з плити, розлити гарячий суп на тарілках і подавати до столу, прикрасивши свіжою зеленню. Смачного!
Смачний сирний суп з грибами можна подавати на обід або вечерю, особливо в холодну пору року, коли хочеться щось теплого та затишного. Цей суп містить багато корисних речовин, таких як вітамін С, залізо та білки. Також він дуже ситний та допоможе вам насититися на довгий час.
Якщо у вас немає сухих грибів, ви можете замінити їх на свіжі, використовуючи таку ж кількість. Також, якщо ви любите густіші супи, то можете додати до нього трохи більше картоплі. А для тих, хто любить більше гострих страв, можна додати до зажарки часничок або перець чилі.