Цвітна капуста з сиром у духовці

Кухня
Інгредієнти:
- цвітна капуста - 500 г
- оливкова олія - 1 ст.л.
- сухарі для паніровки - 20 г
- вершки 10% - 200 мл
- твердий сир - 70 г
- яйцо - 1 шт.
- мускатний горіх - 5 г
- вершкове масло - 20 г
- борошно - 1 ст.л.
Рецепт приготування:
Цей класичний рецепт запеченої цвітної капусти з сиром додасть різнобарв'я та смаку вашому столу.
- На початку обсмажте сухарі для паніровки на сухій сковорідці до золотистості. Готову паніровку пересипте в миску і залиште осторонь.
- Розтопіть вершкове масло на водяній бані, додайте ложку борошна і добре перемішайте.
- Поступово додавайте 10% вершки у борошняну суміш, перемішуючи віночком, щоб уникнути утворення грудочок.
- Вводьте сире яйце, мелений мускатний горіх та тертий сир у підготовлений соус, добре перемішайте.
- Розідрібніть цветную капусту на суцвіття і занурте їх на кілька хвилин у киплячу солону воду (бланшируйте). Потім дайте їм стекти.
- Змастіть форму рослинною олією, рівномірно розкладіть капусту на дно.
- Полийте капусту підготовленим соусом і посипте обсмаженою паніровкою.
- Додайте шматочки вершкового масла зверху і відправте страву в духовку на 15 хвилин для запікання.
- При подачі посипте готову капусту нарізаною зеленню для свіжості та смаку.
Для особливого смаку рекомендується додати трохи меленого мускатного горіху. Смачного!
Ця страва не тільки смачна, але і корисна. Цвітна капуста багата вітамінами та антиоксидантами, а сир додає білка та кальцію. Також, це ідеальний спосіб перетворити звичайну капусту в вишукану страву для обіду чи вечері. Приготуйте її сьогодні, порадуйте свою родину!