Салат з баклажаном та нутом

Салат з баклажаном та нутом
4.6
(8)
Метод: На плиті
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 маринованих огірки
  • 2 ч.л. соку лайму
  • 0,5 ст. сушеного нуту
  • рослинна олія - за смаком
  • 1 пучок пряної зелені
  • 1 баклажан
  • 8 помідорів
  • сіль, перець - за смаком
  • 1 шт. червоної салатної цибулі

Спосіб приготування:

  1. З вечора замочіть у прохолодній воді промитий нут і приступайте до його варіння лише на наступний день.
  2. Пересипте нут у каструлю з киплячою водою і варіть близько тридцяти хвилин. Потім наріжте баклажан невеликими кубиками.
  3. Перекладіть нарізаний баклажан у миску, посипте крупною сіллю і залиште під кришкою на 15 хвилин. Наріжте мариновані огірки невеликими шматочками, пересипте їх у салатник. Тонко нашаткуйте червону цибулю.
  4. Підготуйте сковороду, влийте в неї соняшникову або оливкову олію, дочекайтеся, коли вона добре прогріється, потім обсмажте цибулю.
  5. Далі перекладіть обсмажену цибулю в салатник. Після цього промийте від солі шматочки баклажану, обсмажте їх на сковороді, перекладіть до інших інгредієнтів, додайте помідори, нарізані чвертинками.
  6. Додайте у салатник варений нут, потім влийте легку заправку з олії та соку лайма, додайте за смаком сіль та перець.
  7. Рекомендується подавати приготовлений салат до столу відразу, попередньо прикрасивши зеленню.

Цікавий факт про рецепт:

Цей салат є не тільки смачним, але й корисним завдяки високому вмісту клітковини та білків у нуті. Нут, також відомий як турецький горох, є важливим джерелом білка у рослинній дієті. Крім того, баклажан має антиоксидантні властивості та може допомогти в зниженні рівня холестерину.