Салат з баклажаном та нутом
Кухня
Інгредієнти:
- 3 маринованих огірки
- 2 ч.л. соку лайму
- 0,5 ст. сушеного нуту
- рослинна олія - за смаком
- 1 пучок пряної зелені
- 1 баклажан
- 8 помідорів
- сіль, перець - за смаком
- 1 шт. червоної салатної цибулі
Спосіб приготування:
- З вечора замочіть у прохолодній воді промитий нут і приступайте до його варіння лише на наступний день.
- Пересипте нут у каструлю з киплячою водою і варіть близько тридцяти хвилин. Потім наріжте баклажан невеликими кубиками.
- Перекладіть нарізаний баклажан у миску, посипте крупною сіллю і залиште під кришкою на 15 хвилин. Наріжте мариновані огірки невеликими шматочками, пересипте їх у салатник. Тонко нашаткуйте червону цибулю.
- Підготуйте сковороду, влийте в неї соняшникову або оливкову олію, дочекайтеся, коли вона добре прогріється, потім обсмажте цибулю.
- Далі перекладіть обсмажену цибулю в салатник. Після цього промийте від солі шматочки баклажану, обсмажте їх на сковороді, перекладіть до інших інгредієнтів, додайте помідори, нарізані чвертинками.
- Додайте у салатник варений нут, потім влийте легку заправку з олії та соку лайма, додайте за смаком сіль та перець.
- Рекомендується подавати приготовлений салат до столу відразу, попередньо прикрасивши зеленню.
Цікавий факт про рецепт:
Цей салат є не тільки смачним, але й корисним завдяки високому вмісту клітковини та білків у нуті. Нут, також відомий як турецький горох, є важливим джерелом білка у рослинній дієті. Крім того, баклажан має антиоксидантні властивості та може допомогти в зниженні рівня холестерину.