Гратен з цвітної капусти

Гратен з цвітної капусти
3.9
(11)
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • цвітна капуста – 1,2 кг
  • борошно – 3 ст.л.
  • твердий сир – 200 г
  • мускатний горіх – 1 щіпка
  • панірувальні сухарі – 3 ст.л.
  • вершкове масло – 70 г
  • мелений перець, сіль – за смаком
  • молоко – 500 мл

Рецепт приготування:

  1. Замочіть цвітну капусту в холодній воді з додаванням щіпки солі на 10 хвилин. Потім промийте її під проточною водою та розділіть на невеликі суцвіття.
  2. У глибокій каструлі доведіть 2 л води до кипіння та опустіть туди овочі, посипавши щіпкою солі. Варіть капусту протягом трьох хвилин.
  3. Відкиньте овочі на друшляк і дочекайтеся, поки стече вся вода.
  4. Нагрійте молоко до кімнатної температури.
  5. У окремому сотейнику розтопіть 50 г вершкового масла та змішайте з борошном. Обсмажуйте суміш до появи золотистого кольору.
  6. Поступово вливайте молоко, постійно помішуючи, щоб уникнути утворення грудочок.
  7. Варіть соус, поки він не загусне. Вимкніть вогонь та додайте мускатний горіх, мелений перець, сіль та приблизно 2/3 натертого сиру.
  8. У форму для запікання вилийте третину соусу та розподіліть його по дну форми. Додайте відварену цвітну капусту та залийте залишками соусу.
  9. Змішайте решту натертого сиру з панірувальними сухарями та посипте цією сумішшю капусту.
  10. Розкладіть шматочки вершкового масла зверху та запікайте гратен до готовності.

Цей гратен не тільки ситний та ароматний, а й має чудову кремову текстуру, завдяки соусу. Подавайте його як самостійну страву та насолоджуйтеся кожним шматочком!