Дієтична страва із зеленої сочевиці з коріандром та мускатним горіхом

Дієтична страва із зеленої сочевиці з коріандром та мускатним горіхом
4.3
(9)
Метод: На плиті
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • зелена сочевиця - 0,5 склянки
  • оливкова олія -1 ст. л.
  • шпинат - 1 упаковка
  • мелений чилі - за смаком
  • салатна цибуля - 1 шт.
  • сіль - за смаком
  • лимон - 0,5 шт.
  • коріандр - 1 ч. л.
  • подрібнений мускатний горіх - 1 щіпка
  • часник - 3 зубчики
  • кмин - 0,5 ч. л.
  • простокваша - 50 г

Рецепт приготування:

  1. Спочатку відваріть необхідну кількість зеленої сочевиці до повної готовності. Як тільки вона звариться, посоліть її і перекладіть на друшляк.
  2. У ступці змішайте чилі, зернятка коріандру, кмин та мускатний горіх, перемеліть все разом.
  3. Почистіть цибулю та наріжте її напівкільцями. Розчавіть часник плоскою стороною кухонного ножа, а потім подрібніть його.
  4. На плиту поставте сковорідку і насипте в неї суміш з перемелених спецій, прогрійте без використання олії. Як тільки спеції прогріються і почнуть видавати інтенсивний аромат, влийте в сковорідку оливкову олію, додайте подрібнену цибулю і часникові зубчики, після чого обсмажуйте ці компоненти до прозорості.
  5. Промийте листя свіжого шпинату і трохи відіжміть, потім викладіть в сковороду з овочами та спеціями і готуйте близько 3 хвилин під щільно закритою кришкою.
  6. Як тільки шпинат буде готовий, з'єднайте його з раніше відвареною зеленою сочевицею та лимонним соком, перемішайте всі ці компоненти, і подавайте готову страву до столу з простоквашею.

Зелена сочевиця - це не лише поживний продукт, але й джерело білка та клітковини, що робить її ідеальним вибором для вегетаріанців та тих, хто дбає про здорове харчування. Її можна подавати як окрему страву або як гарнір до м'яса чи риби. Приготування цієї страви не тільки нагодує вас та вашу родину, але й заповнить ваш дім чудовим ароматом екзотичних спецій!