Буряковий пряний салат

Буряковий пряний салат
3.9
(9)
Метод: На плиті
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • маленька цибуля-шалот - 5 шт.
  • запечений буряк - 1 шт.
  • винний оцет - 1 ч.л.
  • стебла селери - 2 шт.
  • свіжі листочки чебрецю - 1,5 ч.л.
  • цукор - 3 ст.л.
  • мелений перець запашний - за смаком
  • оливкова олія - 1 ст.л.
  • маленький лайм - 1 шт.
  • мелений червоний перець - за смаком
  • подрібнені зернятка коріандру - 0,5 ч.л.
  • подрібнене насіння кмину - 1/4 ч.л.
  • сіль - за смаком

Рецепт приготування:

  1. Спочатку тонко поріжте очищений запечений буряк тонкими смужками, потім почистіть весь шалот і розріжте кожну його головку на чвертинки.
  2. Поставте на маленький вогонь сковорідку невеликого розміру, покладіть у неї нарізаний шалот, насипте цукор і при регулярному помішуванні карамелізуйте шалотні чвертинки.
  3. Поки карамелізується цибуля, тонко нашаткуйте промиті стебла селери, перекладіть їх у прозору салатницю невеликого розміру, потім додайте буряк і заправку, приготовану з віджатого соку лайма та решти інгредієнтів.
  4. Далі додайте карамелізовану цибулю-шалот у теплому вигляді, перемішайте інгредієнти.
  5. Буряковий пряний салат можна подавати як у якості гарніру до м'яса, так і в якості самостійної страви.

Додатково:

Цей салат може бути прикрасою вашого столу не тільки завдяки його неперевершеному смаку, але й завдяки його яскравому та насиченому кольору. Комбінація свіжості та пряності робить його ідеальним доповненням до будь-якого святкового або повсякденного меню. Ви також можете експериментувати з додаванням інших інгредієнтів, таких як кедрові горішки або козячий сир, щоб надати страві додаткової текстури та смаку.