Такоякі - смажені кульки з восьминогом

Такоякі - смажені кульки з восьминогом
4.2
(13)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 мл води
  • 120 г борошна
  • 1 яйце
  • щіпка солі
  • 0,5 ч.л. порошку дасі
  • 1 ст.л. соєвого соусу
  • рослинна олія для смаження

Інгредієнти для начинки:

  • 100 г вареного восьминога
  • 50 г сиру
  • 2 ст.л. маринованого імбиру
  • невеликий пучок зеленої цибулі

Рецепт приготування:

Такояки – це традиційний японський фастфуд, який продається на кожному кроці. Для приготування цих булочок з начинкою використовують спеціальну форму з округлими виємками.

  1. Наріжте восьминога на шматочки розміром приблизно 1х1 см.
  2. Дрібно наріжте імбир і цибулю. Натріть сир на тертці. Розкладіть все в різні миски.
  3. В теплу воду додайте дасі, ретельно розмішайте бульйон. Остудіть у холодильнику до мінімальної температури.
  4. Збийте яйце з соєвим соусом та сіллю. Додайте бульйон.
  5. Всипте просіяне борошно та розмішайте рідке тісто до однорідного стану.
  6. Розігрійте форму, змастіть маслом.
  7. Заповніть виїмки тістом майже до країв. Викладіть начинку.
  8. Через 2-3 хвилини переверніть виріб за допомогою спеціального пристосування або дерев'яної шпажки. Пройдіться паличкою по дну та стінках, обережно піддіваючи підсмажені краї.
  9. Повернувши такоякі на 90 градусів, додайте трохи тіста.
  10. Продовжуйте пекти вироби, періодично перевертаючи. В результаті мають вийти рум'яні круглі булочки, схожі на пончики.

Гарячі такоякі викладіть на тарілки, полийте густим соєвим соусом і майонезом. Посипте тертим тунцем або хлопьями боніто (смугастого тунця). Для зручності використовуйте дві шпажки при формуванні такоякі, доки не навчитеся робити це швидко.

Додаткова інформація:

Такоякі не тільки смачні, але й надзвичайно популярні у Японії, де їх можна знайти у вигляді снеку на вулицях або у спеціалізованих ресторанах. Цей рецепт дозволяє вам долучитися до традиційної японської кухні, не виходячи з дому. Під час приготування такоякі ви можете експериментувати з різними начинками, такими як креветки, курка або овочі, щоб адаптувати цей рецепт до своїх смакових уподобань.