Скумбрія фарширована з картоплею, цибулею та морквою
Кухня
Інгредієнти:
- часник – 2 зубчики
- рослинна олія – 50 мл
- лимон – 1 шт.
- гриби – 150 г
- скумбрія – 1 шт.
- цибуля – 2 шт.
- перець – 1 щіпка
- морква – 1 шт.
- кріп – 100 г
- картопля – 4 шт.
- сіль – 1 щіпка
- спеції – за смаком
Рецепт приготування:
Рибні страви дуже популярні. Щоб приготувати їх оригінальним способом, можна скористатися духовкою. Рецепти страв настільки різноманітні, що вибрати один буває дуже важко. Риба, фарширована з овочами, сподобається як дорослим, так і дітям. Від такої смачної страви відмовитися досить важко.
- Займаємося підготовкою риби. Для цього її очищаємо, добре промиваємо.
- Скумбрію солимо, перчимо, залишаємо на деякий час для маринування.
- Очищаємо цибулю, нарізаємо напівкільцями, обсмажуємо на невеликому вогні.
- Дрібно нарізану моркву відправляємо на сковороду до цибулі. Додаємо сіль, перець. Обсмажуємо до напівготовності.
- Картоплю нарізаємо пластинками.
- Лимон розрізаємо на 2 частини. Із однієї половини робимо сік, другу нарізаємо кільцями.
- На фольгу викладаємо скумбрію. Рибу фаршируємо обсмаженими овочами, долькою лимона.
- По краях викладаємо картоплю, гриби, лимон. Все солимо, перчимо, збризкуємо маслом.
- На лист застилаємо фольгу, розміщуємо рибу.
- Розігріваємо духовку до 180 градусів. Готуємо страву протягом 25 хвилин.
- Тим часом робимо соус. У одній мисці змішуємо подрібнений часник, рубаний кріп, лимонний сік, рослинну олію.
Апетитна скумбрія готова. Залишилося лише спробувати чудову страву на смак. Подавати рибу до столу найкраще з пікантним соусом.
Доповнення до рецепту:
Для додання страві особливої нотки, можна додати трохи білого вина у соус. Це надасть скумбрії вишуканого смаку і аромату. Також можна прикрасити страву свіжими травами або листям салату, що додасть їй яскравості і свіжості. Цей рецепт ідеально підходить для урочистих вечерь чи романтичних вечерів.