Скумбрія фарширована з картоплею, цибулею та морквою

Скумбрія фарширована з картоплею, цибулею та морквою
4.8
(6)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • часник – 2 зубчики
  • рослинна олія – 50 мл
  • лимон – 1 шт.
  • гриби – 150 г
  • скумбрія – 1 шт.
  • цибуля – 2 шт.
  • перець – 1 щіпка
  • морква – 1 шт.
  • кріп – 100 г
  • картопля – 4 шт.
  • сіль – 1 щіпка
  • спеції – за смаком

Рецепт приготування:

Рибні страви дуже популярні. Щоб приготувати їх оригінальним способом, можна скористатися духовкою. Рецепти страв настільки різноманітні, що вибрати один буває дуже важко. Риба, фарширована з овочами, сподобається як дорослим, так і дітям. Від такої смачної страви відмовитися досить важко.

  1. Займаємося підготовкою риби. Для цього її очищаємо, добре промиваємо.
  2. Скумбрію солимо, перчимо, залишаємо на деякий час для маринування.
  3. Очищаємо цибулю, нарізаємо напівкільцями, обсмажуємо на невеликому вогні.
  4. Дрібно нарізану моркву відправляємо на сковороду до цибулі. Додаємо сіль, перець. Обсмажуємо до напівготовності.
  5. Картоплю нарізаємо пластинками.
  6. Лимон розрізаємо на 2 частини. Із однієї половини робимо сік, другу нарізаємо кільцями.
  7. На фольгу викладаємо скумбрію. Рибу фаршируємо обсмаженими овочами, долькою лимона.
  8. По краях викладаємо картоплю, гриби, лимон. Все солимо, перчимо, збризкуємо маслом.
  9. На лист застилаємо фольгу, розміщуємо рибу.
  10. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Готуємо страву протягом 25 хвилин.
  11. Тим часом робимо соус. У одній мисці змішуємо подрібнений часник, рубаний кріп, лимонний сік, рослинну олію.

Апетитна скумбрія готова. Залишилося лише спробувати чудову страву на смак. Подавати рибу до столу найкраще з пікантним соусом.

Доповнення до рецепту:

Для додання страві особливої нотки, можна додати трохи білого вина у соус. Це надасть скумбрії вишуканого смаку і аромату. Також можна прикрасити страву свіжими травами або листям салату, що додасть їй яскравості і свіжості. Цей рецепт ідеально підходить для урочистих вечерь чи романтичних вечерів.