Китайські пельмені: рецепт у домашніх умовах

Китайські пельмені: рецепт у домашніх умовах
3.9
(5)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для китайських пельменів:

  • 300 гр борошна
  • 300 мл чистої води
  • 1 ч.л. рослинної олії

Начинка для китайських пельменів:

  • 300 гр свинини (або готового фаршу)
  • 300 гр пекінської капусти
  • невеликий шматочок кореня імбиру (близько 3 см) або 1-2 ч.л. меленого імбиру
  • 1 ст.л. соєвого соусу
  • 1-2 ч.л. білого сухого вина (або лимонного соку)
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Воду влити в каструлю і поставити на вогонь, довести до кипіння. Тим часом просіяти через сито борошно (можна зробити це двічі). У центрі зробити заглиблення і поступово, помішуючи, влити туди окріп. Ближче до кінця замісу влити олію і вимісити тісто руками до еластичності й однорідності.
  2. Накрити пельменне тісто легким вологим рушником і залишити на півгодини в кімнатній температурі. Тим часом приготувати начинку для китайських пельменів.
  3. Листя китайської капусти відокремити від качана і скласти в каструлю з киплячою водою. Одразу після цього зняти каструлю з плити і залишити на кілька хвилин. Вийняти листя пекінської капусти з каструлі з гарячою водою і подрібнити його в блендері (або вручну).
  4. Свинину промити, обсушити і пропустити через м'ясорубку. Додати до фаршу подрібнену капусту, сіль і перець за смаком, тертий корінь імбиру, соєвий соус, лимонний сік і перемішати.
  5. Через півгодини розкачати тісто для китайських пельменів у тонкий пласт приблизно 2 мм завтовшки і вирізати з нього квадратні шматки зі стороною приблизно 7 см. Залишки тіста можна зім'яти і знову розкачати. Вирізати шматочки тіста можна й іншим способом: скачати з нього ковбаску, нарізати її невеликими шматочками та розкачати з кожного тонке коло.
  6. У центр кожного шматка тіста покласти 1-2 ч.л. начинки, з'єднати і защипати краї. Викласти готові напівфабрикати на присипану борошном поверхню. За бажанням пельмені (або якусь їхню частину) можна заморозити і зварити в будь-який зручний для вас час.
  7. Приготувати китайські пельмені можна трьома способами. Перший - зварити в киплячій підсоленій воді (4-5 хвилин після закипання). Другий - зварити в пароварці протягом 25 хвилин. Третій - обсмажити у великій кількості рослинної олії до рум'яної скоринки і перекласти на паперовий рушник (щоб позбутися зайвого жиру).
  8. Готові пельмені по-китайськи трохи остудити і подавати до столу з маринованим імбиром, соєвим соусом і васабі.  Смачного!

Китайські пельмені, відомі також як жяоцзи, мають багатовікову історію. Вони вважаються традиційною стравою на святкування китайського Нового року. Форма пельменів схожа на стародавні китайські гроші і символізує багатство та процвітання. Завдяки своєму неповторному смаку та аромату китайські пельмені завойовують серця гурманів по всьому світу.