Качка фарширована гречкою

Кухня
Інгредієнти:
- 1 качка, вагою близько 2 кг
- 300 г курячої або качиної печінки
- 250 г свіжих печеріць
- 2 цибулини
- 150 г гречки
- 2 лаврових листа
- сіль, перець, спеції за смаком
Рецепт приготування:
- Промийте качку, при необхідності видаліть внутрішні органи, натріть ½ ст.л. солі всередину і ззовні. Потім натріть тушку птиці ½ ч.л. чорного перцю ззовні і всередині.
- Заверніть качку у харчову плівку або покладіть у пакет і поставте в холодильник на 1-2 години. Висипте гречку в друшляк і добре промийте під струмом прохолодної води.
- Додайте промиту крупу до каструлі з киплячою підсоленою водою (близько 500 мл), варіть на слабкому кипінні до майже повного вбирання води (15-20 хвилин).
- Потім зніміть каструлю з вогню, накрийте кришкою і залиште її на час приготування інших інгредієнтів. А тим часом очистіть цибулю і наріжте дрібними кубиками, гриби добре вимийте і наріжте невеликими шматочками.
- Розігрійте на сковороді 2 ст.л. рослинної олії і пасеруйте на ньому цибулю на слабкому вогні до золотистого кольору (приблизно 3-5 хвилин). Потім додайте гриби і смажте їх разом з цибулею, помішуючи, до готовності протягом 15 хвилин. Посоліть, поперчіть за смаком і зніміть з вогню.
- Печінку разом з качиними тельбухами промийте, обсушіть рушниками, наріжте невеликими шматочками. Розігрійте на сковороді 1-2 ст.л. рослинної олії і пасеруйте на ньому печінку з тельбухами, постійно помішуючи, до готовності на середньому вогні (близько 15 хвилин). В кінці додайте близько ⅓ ч.л. солі і поперчіть за смаком.
- З'єднайте в одній мисці або каструлі гречку з грибами, цибулею, печінкою, тельбухами та лавровими листами, перемішайте.
- З боку шиї качки трохи відтягніть шкіру і зашийте отвір грубою ниткою. Нафаршируйте качку гречаною кашею з грибами і печінкою (не дуже щільно) і, трохи відтягуючи шкіру, зашийте отвір знизу.
- Покладіть фаршировану гречкою качку в рукав для запікання, перекладіть на лист, проколіть рукав декілька разів зубочисткою і поставте в розігріту до 160/180°C духову шафу.
- Запікайте качку при зазначеній температурі протягом 1,5 години. Потім розріжте зверху рукав, розкрийте його і продовжуйте запікати птицю до рум'яної скоринки ще 15-30 хвилин. Вийміть лист з духовки і дайте трішки охолонути.
- Розріжте фаршировану качку на порційні шматочки (нитку можна витягнути), розкладіть по тарілках і подавайте з гречаною кашею до столу. Смачного!
Цей рецепт фаршированої качки з гречкою, тельбухами та грибами додасть шарму вашому святковому столу. Приготування цієї страви може зайняти трохи часу, але результат вартий зусиль. Качка стане надзвичайно соковитою та ароматною, а гречка, просочившись соком та жиром качки, стане ідеальним гарніром. Експериментуйте зі спеціями та додайте особистий штрих до цієї чудової страви. Приготуйте цю качку для особливого обіду або вечері і насолоджуйтесь справжними кулінарними смаколиками разом з близькими людьми.