Курячі пельмені

Курячі пельмені
4.8
(14)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для пельменів із куркою:

  • 450 гр борошна
  • 120 мл чистої води
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. солі
  • 1 ч.л. рослинної олії

Куряча начинка для пельменів:

  • 700 гр курячих стегон (або 600 гр курячого фаршу)
  • 2 цибулини
  • 50 мл молока
  • кілька гілочок кропу/петрушки (не обов'язково)
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Приготувати тісто для курячих пельменів. Борошно просіяти разом із сіллю через сито і розмішати, зробити в центрі заглиблення. Вбити в поглиблення яйце і гарненько все перемішати. Потім знову зробити заглиблення і поступово влити туди воду, вимішувати тісто до повної однорідності.
  2. Накрити пельменне тісто вологим рушником або харчовою плівкою і залишити в кімнатній температурі на півгодини. Тим часом приготувати начинку з курячого фаршу для пельменів.
  3. Зняти куряче м'ясо і шкіру з кісток, цибулю очистити і порізати на великі шматочки. Пропустити куряче філе зі шкірою та цибулею через м'ясорубку, додати молоко і перемішати. Посолити й поперчити начинку за смаком, знову перемішати.
  4. Розкачати пельменне тісто на присипаній борошном поверхні в тонкий пласт і вирізати з нього кружальця близько 7 см у діаметрі. Залишки тіста можна зім'яти, вимісити і знову розкачати.
  5. У центр кожного кружечка тіста покласти 1 ч.л. начинки з курячого фаршу. З'єднати і защипати краї тіста, викласти напівфабрикати на присипану борошном поверхню. За бажанням можна частину пельменів (або всі) заморозити і відварити в будь-який інший час.
  6. У каструлі закип'ятити воду, посолити її й опустити потрібну кількість пельменів. Варити курячі пельмені приблизно 5 хвилин після закипання до готовності. Потім відкинути вміст каструлі на друшляк і дати стекти зайвій воді.
  7. Розкласти пельмені з куркою по тарілках і подавати їх до столу зі сметаною, оцтом або вершковим маслом. Смачного!

Українська кухня славиться своїми смачними та ситними стравами. Курячі пельмені є однією з них. Вони можуть бути чудовим варіантом перекусу або основною стравою на вашому столі. Експериментуйте з начинками, додавайте спеції на ваш смак і насолоджуйтеся цим класичним українським рецептом. Пригощайте сім'ю та друзів цими смачними курячими пельменями, і ваші страви завжди тішитимуть усіх.