Рецепт циплятка в духовці

Рецепт циплятка в духовці
4.4
(6)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 середнє курча
  • пучок зелені (петрушка, кінза)
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • 3 зубчики часнику
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Курча розрізати вздовж черевця, випатрати, промити й обсушити. Потім покласти тушку на тарілку і відбити тупим боком молотка. Змастити курча рослинною олією, натерти сіллю і перцем.
  2. Зелень промити, обсушити й нашаткувати, натерти нею курку. Часник почистити і пропустити через часникодавку, натерти ним курча. Залишити курча табака маринуватися на півгодини в кімнатній температурі.
  3. Тим часом розігріти духовку до 220С. Покласти курча черевцем донизу на решітку і відправити її в розігріту духовку, під решіткою встановити деко для жиру.
  4. Готується курча табака в духовці близько 30 хвилин. Потім вийняти деко з решіткою і перекласти курча на тарілку. Запечене курча табака ідеально смакує до смаженої картоплі та томатного соусу. Смачного!

Курча в духовці - це чудовий спосіб приготувати смачну страву для всієї родини. Використання свіжої зелені та часнику надає унікального аромату та смаку цій страві. Ароматне та ніжне цибулеве курча в духовці стане чудовим вибором для особливих випадків і вечерь із сім'єю та друзями. Спробуйте цей рецепт і даруйте задоволення своїм близьким!