Гуляш із яловичою печінкою: смачна та розкішна страва
Кухня
Інгредієнти:
- 0,8 кг яловичої печінки
- 2 цибулини
- 150 мл молока
- 1 болгарський перець
- 1 морква
- 75 гр борошна
- 3 ст.л. сметани
- 1 ст.л. томатної пасти
- 2 зубчики часнику
- кілька гілочок чебрецю
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Яловичу печінку промити, обсушити та порізати кубиками невеликого розміру. Скласти подрібнену печінку в миску, додати молоко і залишити все в кімнатній температурі на півгодини.
- Моркву почистити і порізати маленькими кубиками, цибулю почистити і порізати півкільцями. Болгарський перець вимити, очистити від насіння і нарізати соломкою. Борошно всипати у велику миску.
- Через 20 хвилин влити в сковорідку 2-3 ст.л. олії та поставити на вогонь. Печінку скласти в миску з борошном (молоко попередньо злити), ретельно перемішати. У сковорідку з розігрітою олією скласти цибулю й обсмажити її протягом 4 хвилин до золотистого кольору.
- Додати в сковороду печінку в борошні та смажити її близько 5 хвилин, помішуючи. Потім додати моркву з болгарським перцем, влити близько 100 мл води і перемішати. Довести все до кипіння і накрити кришкою.
- Готувати гуляш із яловичої печінки приблизно 10 хвилин на невеликому вогні під кришкою. Часник почистити і дуже дрібно порізати, чебрець промити і нашаткувати.
- Через зазначений час додати в сковороду сметану з томатною пастою, часник, чебрець, посолити й поперчити за смаком, ретельно перемішати. Потім влити 4 ст.л. води і накрити сковороду кришкою.
- Тушкувати гуляш із печінки приблизно 15 хвилин під кришкою. Потім зняти сковорідку з плити і залишити на 15 хвилин остигати. Зняти кришку, розкласти гуляш по тарілках і подавати до столу гарячим. Смачного!
Цей гуляш із яловичою печінкою стане чудовою варіацією на класичний гуляш. Печінка надає йому ніжного смаку, а овочі та соус із томатною пастою додають аромату та ситності. Приготуйте цю страву для своїх близьких і насолоджуйтеся смаком та ароматом відтінкового гуляшу з яловичою печінкою!