Гуляш із яловичою печінкою: смачна та розкішна страва

Гуляш із яловичою печінкою: смачна та розкішна страва
3.9
(6)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,8 кг яловичої печінки
  • 2 цибулини
  • 150 мл молока
  • 1 болгарський перець
  • 1 морква
  • 75 гр борошна
  • 3 ст.л. сметани
  • 1 ст.л. томатної пасти
  • 2 зубчики часнику
  • кілька гілочок чебрецю
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Яловичу печінку промити, обсушити та порізати кубиками невеликого розміру. Скласти подрібнену печінку в миску, додати молоко і залишити все в кімнатній температурі на півгодини.
  2. Моркву почистити і порізати маленькими кубиками, цибулю почистити і порізати півкільцями. Болгарський перець вимити, очистити від насіння і нарізати соломкою. Борошно всипати у велику миску.
  3. Через 20 хвилин влити в сковорідку 2-3 ст.л. олії та поставити на вогонь. Печінку скласти в миску з борошном (молоко попередньо злити), ретельно перемішати. У сковорідку з розігрітою олією скласти цибулю й обсмажити її протягом 4 хвилин до золотистого кольору.
  4. Додати в сковороду печінку в борошні та смажити її близько 5 хвилин, помішуючи. Потім додати моркву з болгарським перцем, влити близько 100 мл води і перемішати. Довести все до кипіння і накрити кришкою.
  5. Готувати гуляш із яловичої печінки приблизно 10 хвилин на невеликому вогні під кришкою. Часник почистити і дуже дрібно порізати, чебрець промити і нашаткувати.
  6. Через зазначений час додати в сковороду сметану з томатною пастою, часник, чебрець, посолити й поперчити за смаком, ретельно перемішати. Потім влити 4 ст.л. води і накрити сковороду кришкою.
  7. Тушкувати гуляш із печінки приблизно 15 хвилин під кришкою. Потім зняти сковорідку з плити і залишити на 15 хвилин остигати. Зняти кришку, розкласти гуляш по тарілках і подавати до столу гарячим. Смачного!

Цей гуляш із яловичою печінкою стане чудовою варіацією на класичний гуляш. Печінка надає йому ніжного смаку, а овочі та соус із томатною пастою додають аромату та ситності. Приготуйте цю страву для своїх близьких і насолоджуйтеся смаком та ароматом відтінкового гуляшу з яловичою печінкою!