Як зварити рідку манну кашу на молоці без грудочок

Як зварити рідку манну кашу на молоці без грудочок
4.6
(13)
Метод: На плиті
Час приготування: 20 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2,5 ст.л. крупи манної
  • 550 мл молока
  • 3 ст.л. цукру
  • 10 г вершкового масла

Рецепт приготування:

  1. На одну столову ложку крупи манної беремо стакан молока.
  2. Молоко переливаємо в товстостінну каструлю і ставимо на середній вогонь.
  3. Отриману крупу просіваємо через дрібне сито, щоб видалити приміси.
  4. Крупу заливаємо водою і зливаємо зайву рідину.
  5. Потроху додаємо манну крупу в кипляче молоко, не перестаючи помішувати ложкою.
  6. Для уникнення утворення грудочок, додавайте манку тонким струмочком.
  7. Зменшуємо вогонь, щоб уникнути закипання.
  8. Постійно помішуючи доводимо кашу до кипіння.
  9. Після закипання додаємо цукор за смаком.
  10. Помішуючи, варимо ще пару хвилин, поки каша не стане густішою завдяки набуханню манки.
  11. Подавати гарячою, додавши масло.

Цікавий факт:

Манна каша може стати чудовим сніданком або десертом. Вона добре поєднується з малиновим або вишневим варенням і листями м'яти для освіжаючого аромату та смаку. Додайте шматочки сухофруктів, щоб зробити цю страву ще смачніше та корисніше.