Цукерки з гарбуза

Цукерки з гарбуза
4.0
(10)
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Хочете порадувати своїх дітей та рідних найсмачнішими та корисними домашніми десертами? Цей рецепт дозволить вам приготувати смачні, помірно солодкі та ароматні цукерки з гарбуза, які майже не мають смаку головного інгредієнта. Додайте нотку чарівності до свого десерту та насолоджуйтесь його неперевершеним смаком!

Інгредієнти:

  • близько 500 г гарбуза
  • 200 г цукру
  • 200-250 мл молока
  • 100 г горіхів (грецькі, арахіс або мигдаль)
  • 50 г вершкового масла
  • 1 ст.л. какао-порошку
  • 1 ч.л. ванільного цукру
  • 0,5 ч.л. меленої кориці
  • 1/4 ч.л. меленого імбиру
  • 1/4 ч.л. солі

Рецепт приготування:

  1. Очистіть гарбуз від насіння, наріжте на невеликі шматочки, розкладіть на листі з пекарським папером і запікайте в духовці при 180 °С протягом 30-40 хвилин, доки він не стане м'якою.
  2. Вийміть лист з духовки та залиште гарбуз охолодитися. Потім подрібніть його блендером або розітріть виделкою, а за бажанням можна пропустити пюре через сито.
  3. У глибокій каструлі з товстим дном поєднайте гарбузове пюре з молоком, цукром, сіллю, ванільним цукром та поставте на вогонь. Після закипання знизьте вогонь та варіть суміш на слабкому кипінні протягом півгодини (періодично помішуючи, щоб запобігти підгоранню).
  4. Очистіть горіхи від шкірки або шкаралупи, за бажанням злегка обсмажте їх на сухій сковороді. Подрібніть очищені горіхи до стану крихти за допомогою блендера, кухонного комбайна або кавомолки.
  5. Ближче до кінця варіння треба практично постійно помішувати гарбузову масу, оскільки вона почне відділятися від стінок каструлі. Зніміть каструлю з вогню, одразу додайте нарізане вершкове масло, третину горіхів, імбир, корицю та перемішайте до однорідності за допомогою лопатки.
  6. Сформуйте цукерки з гарбузової маси за допомогою чайної ложки (а потім скатайте їх у кульки). Обваляйте цукерки в суміші  горіхів що залишились (близько 70 г), та какао-порошку.
  7. Подавайте цукерки з гарбуза до чаю одразу після приготування. Смачного!

Змінивши рецепт, ви можете експериментувати з іншими смаками, додавати кокосову стружку, розтоплену шоколадну глазур або цедру апельсина. Робіть ці цукерки особистими, ексклюзивними, ділиться своїми варіаціями та насолоджуйтесь моментами, проведеними з  вашими коханими. Сподіваємося, вам сподобається цей незвичайний десерт!