Цукерки з гарбуза
Час приготування:
90 хв.
Кухня
Хочете порадувати своїх дітей та рідних найсмачнішими та корисними домашніми десертами? Цей рецепт дозволить вам приготувати смачні, помірно солодкі та ароматні цукерки з гарбуза, які майже не мають смаку головного інгредієнта. Додайте нотку чарівності до свого десерту та насолоджуйтесь його неперевершеним смаком!
Інгредієнти:
- близько 500 г гарбуза
- 200 г цукру
- 200-250 мл молока
- 100 г горіхів (грецькі, арахіс або мигдаль)
- 50 г вершкового масла
- 1 ст.л. какао-порошку
- 1 ч.л. ванільного цукру
- 0,5 ч.л. меленої кориці
- 1/4 ч.л. меленого імбиру
- 1/4 ч.л. солі
Рецепт приготування:
- Очистіть гарбуз від насіння, наріжте на невеликі шматочки, розкладіть на листі з пекарським папером і запікайте в духовці при 180 °С протягом 30-40 хвилин, доки він не стане м'якою.
- Вийміть лист з духовки та залиште гарбуз охолодитися. Потім подрібніть його блендером або розітріть виделкою, а за бажанням можна пропустити пюре через сито.
- У глибокій каструлі з товстим дном поєднайте гарбузове пюре з молоком, цукром, сіллю, ванільним цукром та поставте на вогонь. Після закипання знизьте вогонь та варіть суміш на слабкому кипінні протягом півгодини (періодично помішуючи, щоб запобігти підгоранню).
- Очистіть горіхи від шкірки або шкаралупи, за бажанням злегка обсмажте їх на сухій сковороді. Подрібніть очищені горіхи до стану крихти за допомогою блендера, кухонного комбайна або кавомолки.
- Ближче до кінця варіння треба практично постійно помішувати гарбузову масу, оскільки вона почне відділятися від стінок каструлі. Зніміть каструлю з вогню, одразу додайте нарізане вершкове масло, третину горіхів, імбир, корицю та перемішайте до однорідності за допомогою лопатки.
- Сформуйте цукерки з гарбузової маси за допомогою чайної ложки (а потім скатайте їх у кульки). Обваляйте цукерки в суміші горіхів що залишились (близько 70 г), та какао-порошку.
- Подавайте цукерки з гарбуза до чаю одразу після приготування. Смачного!
Змінивши рецепт, ви можете експериментувати з іншими смаками, додавати кокосову стружку, розтоплену шоколадну глазур або цедру апельсина. Робіть ці цукерки особистими, ексклюзивними, ділиться своїми варіаціями та насолоджуйтесь моментами, проведеними з вашими коханими. Сподіваємося, вам сподобається цей незвичайний десерт!