Пиріг з яблуками та апельсинами

Пиріг з яблуками та апельсинами
4.7
(11)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 яблука
  • 250 г борошна
  • 150 г цукру
  • 120 г вершкового масла
  • 60 мл молока
  • 2 яйця
  • 100 мл свіжого апельсинового соку
  • 2 ч.л. тертої цедри апельсина
  • 1 ч.л. розпушувача тіста
  • щіпка ваніліну

Рецепт приготування:

  1. Заздалегідь вийміть вершкове масло з холодильника, наріжте його на невеликі шматочки і залиште на 20 хвилин при кімнатній температурі.
  2. Збийте м'яке масло міксером на високій швидкості до пишності, поступово додавайте цукор з ваніліном тонким струмом. Збивайте ще 3-5 хвилин до майже повного розчинення кристаликів цукру.
  3. Збиваючи масляний крем, додайте по одному сирі яйця і збивайте ще кілька хвилин до пишності. Просійте борошно через сито з розпушувачем і додайте до яєчно-масляного крему.
  4. Змішуючи тісто лопаткою, додайте терту цедру, влийте сік та молоко. Очистіть яблука від шкірки та серцевини, наріжте м'якоть на невеликі кубики і додайте до апельсинового тіста.
  5. Перекладіть все в форму для випічки, перед цим змастивши її вершковим маслом і посипавши борошном. Печіть пиріг з апельсинами та яблуками при 180 °С до золотистої скоринки (30-40 хвилин).
  6. Вийміть форму, накрийте легким рушником і залиште на 15-20 хвилин. Зніміть рушник, перекладіть пиріг на решітку і дайте трохи охолонути.
  7. Посипте пиріг сумішшю цукрової пудри та кориці та подавайте до столу теплим або повністю охолодженим. Смачного чаювання!

Цей пиріг стане чудовим доповненням до вашого зимового чаювання. Його соковитість та аромат апельсинів разом із солодкістю яблук створюють неперевершений смаковий дует. Подавайте його з гарячим чаєм або кавою, і ваша родина точно оцінить цей ніжний десерт. Зробіть зимові вечори більш теплими і затишними з цим чудовим пирогом.