Солодка насолода: рецепт пастили з чорної смородини

Солодка насолода: рецепт пастили з чорної смородини
4.7
(6)
Метод: На плиті
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг чорної смородини
  • 300 гр цукру
  • 1 яйце (білок)

Рецепт приготування страви:

  1. Смородину перебрати, промити й обсушити. Скласти промиті ягоди в каструлю, залити їх водою (близько 100 мл) і поставити на вогонь. Проварити смородину протягом 10 хвилин на невеликому вогні після закипання. Духовку розігріти до 100С, деко застелити пергаментним папером.
  2. Відкинути ягоди на сито, потім скласти їх у блендер і подрібнити до пюреподібного стану (можна зробити це вручну за допомогою картоплем'ялки). Отримане пюре процідити через сито так, щоб у ньому залишилася тільки шкірка та кісточки від ягід.
  3. Проціджену від шкірки та кісточок м'якоть збити з цукром за допомогою міксера або блендера. Білок відокремити від жовтка і збити міксером до стійких піків. Підмішати збитий білок до смородинової маси і вимішати до однорідності.
  4. Вилити все на застелене пергаментом деко і відправити в розігріту духову шафу. Готувати пастилу зі смородини приблизно 2 години. Потім вийняти деко і залишити на годину до повного охолодження. Повернути пастилу в духовку, розігріту до 100С і випікати її ще 2 години.
  5. Повторити процедуру з повним застиганням і випіканням ще 1-2 рази (пастила має стати твердою і пружною на дотик). Востаннє вийняти деко з духовки і залишити пастилу остигати. Потім перевернути її на інший бік, дати обвітритися ще півгодини.
  6. Нарізати смородинову пастилу довільними шматочками, за бажанням - згорнути з них рулети й обваляти в цукровій пудрі. Пастила зі смородини готова, можна подавати до столу. Приємного чаювання!
  7. Зберігати домашню пастилу в сухому, темному і прохолодному місці, бажано обернути кожен шматок пастили пергаментним папером.

Смородина містить багато вітаміну С, а також антиоксиданти, які сприяють зміцненню імунітету. Регулярне вживання пастили зі смородини може бути корисним для здоров'я вашої родини.