Цукати з дині

Цукати з дині
4.0
(6)
Метод: На плиті
Підійде: Ланч, Перекус
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 середня диня, вагою близько 3,5 кг
  • 1 л чистої води
  • 0,8-1 кг цукру
  • 5 ст.л. лимонного соку

Рецепт приготування страви:

  1. Диню розрізати на дві частини й очистити обидві половинки від насіння та шкірки. Порізати м'якоть дині невеликими кубиками зі стороною 1 см. Влити в каструлю половину води, додати три ложки лимонного соку і поставити суміш на вогонь.
  2. Після закипання покласти в каструлю подрібнену диню і проварити її в лимонній воді протягом 5 хвилин. Потім відкинути вміст каструлі на друшляк і залишити цукати стікати від води.
  3. Тим часом з'єднати в каструлі воду, що залишилася, з цукром і поставити на вогонь. Проварити сироп протягом 5 хвилин на слабкому вогні і всипати в нього шматочки дині. Проварити цукати з дині протягом 15 хвилин і зняти з вогню.
  4. Після повного охолодження накрити каструлю кришкою і відправити в холодильник на 10-12 годин. Повернути каструлю на вогонь і, помішуючи, довести масу до закипання. Проварити динні цукати протягом 15 хвилин і знову зняти з вогню.
  5. Після охолодження накрити каструлю кришкою і відправити на 10-12 годин у холодильник. Втретє поставити каструлю на вогонь і довести до кипіння. Варити цукати з дині приблизно 15 хвилин і додати лимонний сік.
  6. Потім відкинути вміст каструлі на друшляк і дати сиропу повністю стекти. Духовку розігріти до 100С, деко застелити пергаментним папером. Викласти на деко цукати одним шаром і відправити їх у розігріту духову шафу, відкрити дверцята та закріпити їх у такому положенні.
  7. Через кілька хвилин вимкнути вогонь і тримати цукати з дині в розігрітій духовці з прочиненими дверцятами до повного охолодження духової шафи. Потім вийняти деко і залишити його мінімум на 30 годин у кімнатній температурі до повного висихання цукатів.
  8. Зберігати домашні цукати в герметично закритій ємності в захищеному від сонячних променів приміщенні.

Цукати з дині - це смачна та корисна випічка, яку можна виготовити самостійно. Їх можна використовувати як десерт, додавати в кекси, каші або смузі. Цукати з дині мають приємну текстуру та неповторний солодкий смак, що робить їх чудовими ласощами для будь-якої пори дня. Спробуйте приготувати ці цукати вдома та потіште свою сім'ю та гостей смачним десертом!