Неймовірні цукати з кавунових шкірок

Неймовірні цукати з кавунових шкірок
4.4
(9)
Метод: На плиті
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1,2 кг цукру
  • 1 кг кавунових кірок
  • 750 мл чистої води

Рецепт приготування страви:

  1. Зрізати з кавунових шкірок тонкий шар зелено-чорної шкірки. Порізати білу шкірку невеликими кубиками однакового розміру і скласти в каструлю. Влити до кавунових шкірок воду так, щоб вона повністю покрила їх і поставити на вогонь.
  2. Проварити шкірки кавуна протягом 10 хвилин з моменту закипання на невеликому вогні. Потім відкинути вміст каструлі на друшляк і залишити стікати від зайвої рідини.
  3. З'єднати в каструлі воду з цукром і поставити на вогонь. Помішуючи, довести сироп до кипіння і всипати в нього кірки. Зняти каструлю з вогню і залишити настоюватися шкірку кавуна в сиропі на 10 годин у кімнатній температурі. При цьому бажано накрити верх каструлі марлею.
  4. Через зазначений час повернути каструлю на вогонь і довести сироп до кипіння. Проварити цукати з кавунових кірок протягом 15 хвилин при слабкому кипінні, періодично помішуючи.
  5. Зняти каструлю з плити і залишити на 10 годин настоюватися, як і першого разу. Повторити процедуру з варінням і охолодженням ще раз. Після третього варіння відкинути вміст каструлі на друшляк і дати повністю стекти сиропу. Засипати цукати 2-3 ст.л. цукру і перемішати.
  6. Деко застелити пергаментним папером і викласти на нього кавунові цукати. Залишити домашні цукати в кімнатній температурі на 20-30 годин для повного висихання. Зберігати цукати з кавунових шкірок у захищеному від сонячних променів місці, в герметично закритій ємності.

Цукати з кавунових шкурок - це чудовий спосіб використати ті частини кавуна, які зазвичай ідуть на смітник. Вони стають солодкими й ароматними ласощами, якими можна насолоджуватися в будь-який час. Цей рецепт може стати вашою унікальною особливістю на кулінарних вечірках і сімейних святкуваннях. Спробуйте приготувати цукати з кавунових кірок самі та подаруйте собі та своїм близьким незабутні смакові враження.