Шоколадний штрудель

Шоколадний штрудель
4.6
(8)
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 яблука
  • 3 груші
  • 220 г борошна
  • 120 мл чистої води
  • 120 г коричневого цукру
  • 120 г вершкового масла (+ 50 г для змащування штруделя)
  • 100 г ізюму
  • 1 яйце
  • 2 ст.л. какао-порошку з горкою
  • бісквітна крихта (можна замінити панірувальними сухарями)
  • щіпка солі
  • мигдальні пелюстки - за бажанням
  • мелена кориця - за смаком

Рецепт приготування:

  1. Влити воду у каструлю, поставити на вогонь і довести до кипіння. Зменшити вогонь, розчинити в ній масло, зняти з вогню і охолодити до теплого стану.
  2. Розбити яйце в окрему миску, збити його виделкою з щіпкою солі. Поступово, не перестаючи збивати яйце, влити до нього воду з маслом. Помішуючи, додати до цієї суміші борошно з какао-порошком та влити до неї масло з водою і яйцем.
  3. Завернути тісто у харчову плівку і поставити в холодильник на півгодини-годину. Викласти ізюм у миску, залити гарячою водою (не кип'ятком), розмішати і залишити на 15 хвилин. Злити воду і просушити ізюм на рушнику.
  4. Після зазначеного часу вийняти тісто з холодильника, поділити на дві рівні частини. Розкатати кожну половину якомога тонше на чистому і тонкому рушнику (шар тіста має бути напівпрозорим, але не розриватися при розкатуванні).
  5. Обидва розкатані прямокутні шари тіста рівномірно покрити подрібненими яблуками і грушами, посипати цукром, ізюмом, корицею і мигдалевими пелюстками.
  6. Акуратно скрутити тісто з начинкою у рулети і за допомогою рушника перенести рулети на пекарську форму, вкриту папером. Попередньо розігріти духовку до 200 °C, залишити 50 г масла на 15-20 хвилин при кімнатній температурі, щоб воно стало дуже м'яким.
  7. За допомогою кулінарного пензлика змастити поверхню кожного штруделя частиною масла і поставити форму з штруделем у розігріту духовку. Випікати шоколадний штрудель при зазначеній температурі протягом близько 20 хвилин.
  8. Потім змастити рулети половиною масла, що залишилось, поставити їх знову у духовку на 15-20 хвилин. Вийняти форму, знову змастити штруделі маслом і знову відправіти у духовку на 15-20 хвилин до готовності.
  9. Охолодити готовий штрудель до теплого стану і подавати до столу. Смачного чаювання!

Цей штрудель з шоколадним тістом і яблучною начинкою стане справжнім улюбленцем вашої родини. Можна подавати його з кавою або гарячим чаєм, а можна зробити це десертом для святкового заходу. Розкривайте свій творчий потенціал у кулінарному мистецтві та насолоджуйтесь смачними миттєвостями життя!