Шоколадний штрудель
Час приготування:
120 хв.
Кухня
Інгредієнти:
- 3 яблука
- 3 груші
- 220 г борошна
- 120 мл чистої води
- 120 г коричневого цукру
- 120 г вершкового масла (+ 50 г для змащування штруделя)
- 100 г ізюму
- 1 яйце
- 2 ст.л. какао-порошку з горкою
- бісквітна крихта (можна замінити панірувальними сухарями)
- щіпка солі
- мигдальні пелюстки - за бажанням
- мелена кориця - за смаком
Рецепт приготування:
- Влити воду у каструлю, поставити на вогонь і довести до кипіння. Зменшити вогонь, розчинити в ній масло, зняти з вогню і охолодити до теплого стану.
- Розбити яйце в окрему миску, збити його виделкою з щіпкою солі. Поступово, не перестаючи збивати яйце, влити до нього воду з маслом. Помішуючи, додати до цієї суміші борошно з какао-порошком та влити до неї масло з водою і яйцем.
- Завернути тісто у харчову плівку і поставити в холодильник на півгодини-годину. Викласти ізюм у миску, залити гарячою водою (не кип'ятком), розмішати і залишити на 15 хвилин. Злити воду і просушити ізюм на рушнику.
- Після зазначеного часу вийняти тісто з холодильника, поділити на дві рівні частини. Розкатати кожну половину якомога тонше на чистому і тонкому рушнику (шар тіста має бути напівпрозорим, але не розриватися при розкатуванні).
- Обидва розкатані прямокутні шари тіста рівномірно покрити подрібненими яблуками і грушами, посипати цукром, ізюмом, корицею і мигдалевими пелюстками.
- Акуратно скрутити тісто з начинкою у рулети і за допомогою рушника перенести рулети на пекарську форму, вкриту папером. Попередньо розігріти духовку до 200 °C, залишити 50 г масла на 15-20 хвилин при кімнатній температурі, щоб воно стало дуже м'яким.
- За допомогою кулінарного пензлика змастити поверхню кожного штруделя частиною масла і поставити форму з штруделем у розігріту духовку. Випікати шоколадний штрудель при зазначеній температурі протягом близько 20 хвилин.
- Потім змастити рулети половиною масла, що залишилось, поставити їх знову у духовку на 15-20 хвилин. Вийняти форму, знову змастити штруделі маслом і знову відправіти у духовку на 15-20 хвилин до готовності.
- Охолодити готовий штрудель до теплого стану і подавати до столу. Смачного чаювання!
Цей штрудель з шоколадним тістом і яблучною начинкою стане справжнім улюбленцем вашої родини. Можна подавати його з кавою або гарячим чаєм, а можна зробити це десертом для святкового заходу. Розкривайте свій творчий потенціал у кулінарному мистецтві та насолоджуйтесь смачними миттєвостями життя!