Апельсинові цукати

Апельсинові цукати
5.0
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Ланч, Перекус
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 8-9 середніх апельсинів (необхідно близько 500 гр шкірки)
  • 600 гр цукру
  • 400 мл чистої води
  • 4 ст.л. лимонного соку
  • 3 горошини чорного перцю
  • щіпка ваніліну

Рецепт приготування страви:

  1. Апельсини ретельно вимити. Обережно зрізати з апельсинів шкірку (близько 1-1,5 см). У каструлю влити приблизно 3 л води і поставити на вогонь. Після закипання додати в каструлю апельсинові кірки і знову довести до кипіння.
  2. Через 1-2 хвилини вміст каструлі на друшляк і дати стекти воді, промити кірки під струменем холодної води. У каструлі знову закип'ятити воду і всипати туди скоринки. Проварити їх протягом 1-2 хвилин і відкинути на друшляк, дати стекти воді, промити апельсинові кірки під струменем холодної води.
  3. Повторити процедуру з варінням апельсинової шкірки ще раз і дати їй охолонути. В окремій каструлі з'єднати чисту воду з цукром, лимонним соком, ваніліном і горошинами перцю (попередньо потовкти їх виделкою або тупим боком ножа).
  4. Поставити каструлю на вогонь і довести суміш до кипіння, безперервно помішуючи її. Проварити сироп протягом 5 хвилин і додати до нього апельсинову шкірку.
  5. Готувати апельсинові цукати протягом години за слабкого кипіння. При цьому якомога частіше помішувати цукати, щоб вони не пригоріли. Зняти каструлю з вогню, ретельно все перемішати і залишити до повного охолодження.
  6. Після охолодження перемішати цукати із сиропом ще раз, накрити каструлю кришкою і відправити в холодильник. Залишити цукати з апельсинових кірок на 10-12 годин у холодильнику.
  7. Через зазначений час вийняти каструлю з холодильника і відкинути її вміст на друшляк (апельсиновий сироп можна використовувати в приготуванні коктейлів, десертів або просочувати ним випічку). Деко застелити пергаментним папером.
  8. Апельсинові цукати вийняти з друшляка і порізати соломкою або кубиками. Викласти цукати на деко рівним шаром і залишити підсихати на 2-3 доби в теплому місці (або на 4 доби в кімнатній температурі).
  9. Цукати з апельсинових шкірок можна використовувати в приготуванні різних десертів, випічки або подавати до чаю. Зберігати домашні цукати в щільно закритій пластиковій або скляній ємності.

Цукати з апельсинової шкірки - це смачна домашня делікатесна закуска, яку можна приготувати самостійно зі свіжих і ароматних апельсинів. Вони стануть чудовим доповненням до вашого чаю або кави, а також ідеальним інгредієнтом для ваших десертів і випічки.