Солодкі цукати з яблук
Кухня
Інгредієнти:
- 1,8 кг яблук
- 1 л чистої води
- 1,5 кг цукру
- 2 палички кориці
- 10 гр ванільного цукру
Рецепт приготування страви:
- Яблука вимити, очистити від серцевини і порізати м'якоть разом зі шкіркою невеликими часточками. Воду з'єднати з цукром у великій каструлі та поставити на вогонь. Помішуючи, довести сироп до кипіння і проварити протягом хвилини.
- Потім додати в сироп подрібнені яблука, ванільний цукор, корицю і перемішати. Проварити яблука в сиропі протягом 5 хвилин на невеликому вогні. Зняти каструлю з плити і залишити остигати на 4-5 годин.
- Повернути каструлю на вогонь і довести сироп до кипіння. Проварити яблучні цукати протягом 5 хвилин і зняти з вогню, залишити на 4-5 годин у кімнатній температурі. Повторити процедуру з проварюванням і охолодженням ще 2-3 рази, поки яблука не стануть напівпрозорими.
- Потім обережно злити сироп, деко застелити пергаментним папером і викласти на нього яблука. Духовку розігріти до 60/80С, відправити туди деко з цукатами і відкрити дверцята духової шафи.
- Готувати цукати з яблук приблизно 3 години. Потім вимкнути вогонь і залишити цукати всередині духовки до її повного охолодження. Вийняти деко і залишити його ще на 8-10 годин у кімнатній температурі. Потім перекласти готові цукати з яблук у відповідну скляну або пластикову ємність, щільно закрити її кришкою.
Можете спробувати додати в інгредієнти невелику кількість лимонного соку для більш насиченого смаку.
Цукати з яблук можна зберігати від 2 до 3 тижнів у герметичній ємності за кімнатної температури.
Ця смакота є ідеальним доповненням до чаю або кави, а також може бути чудовим подарунком для вашої родини та друзів.