Ніжні цукати з кабачків
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг кабачків
- 200 гр цукру
- 4-5 ст.л. меду
- 1 середній лимон
Рецепт приготування страви:
- Кабачок ретельно вимити й порізати маленькими кубиками однакового розміру. Скласти подрібнені кабачки в каструлю, засипати їх цукром і перемішати, накрити каструлю кришкою або харчовою плівкою.
- Залишити кабачки з цукром на 8-12 годин у холодильнику. Через зазначений час покласти лимон у посудину з гарячою водою і залишити його на 5 хвилин. Потім порізати лимон часточками, видалити кісточки і подрібнити м'якоть разом зі шкіркою за допомогою блендера або м'ясорубки.
- Злити сік, що утворився з кабачків, в окрему каструлю, з'єднати його з лимонною м'якоттю і поставити на вогонь. Додати в кабачково-лимонну суміш мед і, помішуючи, довести суміш до кипіння. Проварити рідину протягом 2-3 хвилин на помірному вогні.
- Одразу після цього процідити суміш через сито і з'єднати в одній каструлі з кабачками. Поставити каструлю на вогонь і довести масу до кипіння, постійно помішуючи.
- Проварити цукати з кабачків протягом 20-30 хвилин на невеликому вогні до загустіння сиропу. Потім викласти готові цукати на деко, застелене пергаментним папером, в один шар і залишити їх вистигати.
- Кабачкові цукати мають настоюватися близько 20-30 годин у кімнатній температурі до повного висихання. Потім обсипати цукати цукровою пудрою і скласти в пластикову або скляну ємність для зберігання.
Завжди цікаво поєднувати незвичайні інгредієнти у звичайних стравах. Цукати з кабачків - це справжнє відкриття для вашого смаку. Вони виявляються напрочуд ніжними та ароматними, з незвичним поєднанням солодкого кабачка, свіжості лимона та ніжності меду. Саме тому цей десерт стане справжньою насолодою для вашої родини та гостей. Приготуйте цукати з кабачків самостійно та потіште всіх навколо своєю кулінарною майстерністю!