Як приготувати смачні цукати з гарбуза
Кухня
Інгредієнти:
- 1,2 кг цукру
- 1 кг гарбуза (м'якоть без шкірки та насіння)
- 0,7 л чистої води
- 1 середній апельсин (не обов'язково)
- 2 палички кориці
- 2 бутончики гвоздики
Рецепт приготування страви:
- М'якоть гарбуза очистити від насіння і шкірки, порізати її невеликими кубиками однакового розміру. Апельсин вимити і зняти з нього тонкий шар цедри, порізати її дрібними шматочками. З м'якоті вичавити сік і процідити його через сито.
- У каструлі з'єднати воду з цукром і поставити на вогонь. Помішуючи, довести суміш до кипіння і проварити протягом кількох секунд. Потім додати шматочки гарбуза і цедри апельсина в киплячий сироп і знову довести його до кипіння.
- Проварити гарбуз із цедрою протягом 5 хвилин при слабкому кипінні. Потім зняти каструлю з вогню і залишити в кімнатній температурі до повного охолодження. Додати до гарбузових цукатів корицю, гвоздику, влити апельсиновий сік і повернути на вогонь.
- Помішуючи, довести масу до кипіння і проварити протягом 3-5 хвилин. Зняти каструлю з вогню і залишити для повного охолодження. Повторити процедуру з проварюванням і охолодженням цукатів ще 5 разів.
- Коли цукати почнуть ставати напівпрозорими, потрібно відкинути їх на друшляк і залишити стікати від сиропу. Викласти цукати на деко, застелене пергаментним папером так, щоб вони не закривали один одного (в один шар).
- Залишити цукати з гарбуза в кімнатній температурі доти, доки вони повністю не висохнуть від сиропу. Це може зайняти від 10 до 30 годин. Потім можна обваляти готові цукати в цукровій пудрі (не обов'язково) і скласти в чисту скляну або пластикову ємність. Зберігати домашні цукати в щільно закритій ємності за кімнатної температури.
Цукати з гарбуза - це чудовий спосіб використати цей осінній овоч у солодкому вигляді. Вони додають аромату і смаку будь-якому десерту або страві. Пам'ятайте, що ви можете експериментувати зі спеціями і додавати свої улюблені інгредієнти, щоб створити унікальний смак цих цукатів. Насолоджуйтеся смачними та корисними десертами!