Цукерки із сухофруктів
Кухня
Інгредієнти:
- 200 г грецьких горіхів
- 100 г фініків
- 100 г ізюму
- 100 г чорносливу
- 100 г кураги
- 1 ст.л. жидкого меду
- 0,5 ч.л. лимонного соку
- 0,5 ч.л. тертої лимонної цедри
- спеції за смаком (мелений мускатний горіх, мелений ароматний перець, кориця, імбир)
Додатково:
- кунжут
- какао-порошок
- кокосова стружка
- вафлі
- горіхова крихта
Рецепт приготування:
- Всі сухофрукти залити гарячою водою (не кип'ятком) і залишити на 10 хвилин. Потім злити воду, просушити сухофрукти на рушнику і нарізати їх дрібними шматочками. Горіхи очистити від шкаралупи, підсмажити на сухій сковоріді, помішуючи лопаткою, охолодити і нарізати ножем.
- Подрібнити сухофрукти за допомогою блендеру, кухонного комбайну або пропустити через м'ясорубку.
- Подрібнити горіхи разом з усіма іншими інгредієнтами або окремо у кавомолці. Додати горіхи, мед, лимонний сік і терту цедру до сухофруктів.
- Ретельно все змішати ложкою. Повинна утворитися густа та клейка маса.
- Сформувати рівні за розміром кульки (приблизно за розміром грецького горіху) і викласти їх на обробну дошку.
- Обваляти цукерки з сухофруктів в кунжуті, какао-порошку, подрібнених вафлях, горіховій крихті або кокосовій стружці. Потім залишити домашні цукерки в холодильнику протягом години, після чого можна подавати до чаю. Через кілька днів цукерки матимуть більш насичений аромат. Зберігати їх можна до 3 тижнів в холодильнику, складеними в контейнер з кришкою. Приємного чаювання!
Цікава інформація:
Фруктові цукерки - це чудовий спосіб насолодитися солодощами без шкідливих додаткових речовин. Вони містять корисні мікроелементи та вітаміни, які підтримують ваше здоров'я. Зберігайте їх у холодильнику та радуйте себе смачними перекусами у будь-який час дня!