Пісний торт "Наполеон"

Пісний торт "Наполеон"
3.9
(5)
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для пісного торту:

  • 600 г борошна
  • 220 мл рослинної олії
  • 200 мл газованої води (найкраще "Спрайт")
  • 0,5 ч.л. солі

Крем для пісного торту:

  • 1 л чистої води
  • 300 г цукру
  • 200 г манної крупи
  • 1 лимон
  • 120 г мигдалю
  • 10 г ванільного цукру

Рецепт приготування:

  1. У великій мисці змішайте просіяне борошно з сіллю. Створіть в центрі "кратор" і влийте рослинну олію, поступово вмішуючи борошно з країв. Потім додайте газовану солодку воду і замісіть тісто (за необхідності додайте трохи більше борошна).
  2. Замісіть рівномірне тісто, накрийте його мискою і залиште при кімнатній температурі на 30 хвилин.
  3. Після 30 хвилин ще раз обімніть тісто на столі, посипаному борошном.
  4. Розділіть готове тісто для пісного "Наполеону" на 10-12 частин, розкатайте перший шматок якомога тонкіше. Найкраще розкачувати його відразу на листі паперу для випічки, на якому корж буде запікатися в духовці. Розкатайте тісто до діаметру приблизно 20 см.
  5. Проколіть тісто виделкою по всій поверхні і випікайте в попередньо розігрітій духовці приблизно 4-6 хвилин.
  6. Як тільки корж зарум'яниться, вийміть його з духовки, одразу вийміть з форми і залиште охолоджуватися на решітці. Тим часом розкатайте другий шматок тіста, перенесіть його на форму, ретельно проколіть і також випікайте до золотистості. Зберіть готові коржі для торту в стопку. За потреби, як варіант, ви можете обрізати їх за допомогою однієї форми або тарілки, а обрізки використовувати для прикраси.
  7. Поки коржі охолоджуються, приготуйте пісний крем для торту. Залийте мигдаль кип'ятком і залиште на 5-10 хвилин. Потім очистіть горішки від шкірки (натискаючи пальцями на кінець горішка з одного боку) і дайте їм висохнути.
  8. Сухі горішки подрібніть в блендері або кавомолці. Об'єднайте їх з цукром та водою, поставте на вогонь і доведіть суміш до кипіння, періодично помішуючи віночком або лопаткою.
  9. Після закипання знизьте вогонь і поступово додавайте манку, постійно помішуючи горішкове "молоко", поки манна каша злегка не загусне. Зніміть з вогню, накрийте кришкою і залиште охолоджуватися.
  10. Митий лимон натріть на дрібній тертці. Зніміть з лимона білий шар, при можливості видаліть насіння з м'якоті і подрібніть її на м'ясорубці (можна збити в блендері або комбайні). Об'єднайте подрібнений лимон з цедрою з теплим манним кремом, ванільним цукром і ретельно перемішайте.
  11. Збивайте отриманий крем міксером спершу на середній, а потім на високій швидкості, поки крем не стане трохи пухнастим.
  12. Зберіть торт стопкою, промазавши коржі кремом. Один корж (або обрізки від коржів) подрібніть на крихту і обсипте нею верх і боки торта.
  13. Пісний торт "Наполеон" залиште в холодильнику на ніч для просочення. Готовий торт прикрасьте на свій смак і подавайте з чаєм. Смачного!