Пісний торт "Наполеон"
Час приготування:
480 хв.
Кухня
Інгредієнти:
Тісто для пісного торту:
- 600 г борошна
- 220 мл рослинної олії
- 200 мл газованої води (найкраще "Спрайт")
- 0,5 ч.л. солі
Крем для пісного торту:
- 1 л чистої води
- 300 г цукру
- 200 г манної крупи
- 1 лимон
- 120 г мигдалю
- 10 г ванільного цукру
Рецепт приготування:
- У великій мисці змішайте просіяне борошно з сіллю. Створіть в центрі "кратор" і влийте рослинну олію, поступово вмішуючи борошно з країв. Потім додайте газовану солодку воду і замісіть тісто (за необхідності додайте трохи більше борошна).
- Замісіть рівномірне тісто, накрийте його мискою і залиште при кімнатній температурі на 30 хвилин.
- Після 30 хвилин ще раз обімніть тісто на столі, посипаному борошном.
- Розділіть готове тісто для пісного "Наполеону" на 10-12 частин, розкатайте перший шматок якомога тонкіше. Найкраще розкачувати його відразу на листі паперу для випічки, на якому корж буде запікатися в духовці. Розкатайте тісто до діаметру приблизно 20 см.
- Проколіть тісто виделкою по всій поверхні і випікайте в попередньо розігрітій духовці приблизно 4-6 хвилин.
- Як тільки корж зарум'яниться, вийміть його з духовки, одразу вийміть з форми і залиште охолоджуватися на решітці. Тим часом розкатайте другий шматок тіста, перенесіть його на форму, ретельно проколіть і також випікайте до золотистості. Зберіть готові коржі для торту в стопку. За потреби, як варіант, ви можете обрізати їх за допомогою однієї форми або тарілки, а обрізки використовувати для прикраси.
- Поки коржі охолоджуються, приготуйте пісний крем для торту. Залийте мигдаль кип'ятком і залиште на 5-10 хвилин. Потім очистіть горішки від шкірки (натискаючи пальцями на кінець горішка з одного боку) і дайте їм висохнути.
- Сухі горішки подрібніть в блендері або кавомолці. Об'єднайте їх з цукром та водою, поставте на вогонь і доведіть суміш до кипіння, періодично помішуючи віночком або лопаткою.
- Після закипання знизьте вогонь і поступово додавайте манку, постійно помішуючи горішкове "молоко", поки манна каша злегка не загусне. Зніміть з вогню, накрийте кришкою і залиште охолоджуватися.
- Митий лимон натріть на дрібній тертці. Зніміть з лимона білий шар, при можливості видаліть насіння з м'якоті і подрібніть її на м'ясорубці (можна збити в блендері або комбайні). Об'єднайте подрібнений лимон з цедрою з теплим манним кремом, ванільним цукром і ретельно перемішайте.
- Збивайте отриманий крем міксером спершу на середній, а потім на високій швидкості, поки крем не стане трохи пухнастим.
- Зберіть торт стопкою, промазавши коржі кремом. Один корж (або обрізки від коржів) подрібніть на крихту і обсипте нею верх і боки торта.
- Пісний торт "Наполеон" залиште в холодильнику на ніч для просочення. Готовий торт прикрасьте на свій смак і подавайте з чаєм. Смачного!