Повітряний торт "Снікерс"

Повітряний торт "Снікерс"
3.9
(13)
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Пісочне тісто для торту:

  • 450 г борошна
  • 6 яєчних жовтків
  • 300 г цукру
  • 250 г вершкового масла або маргарину
  • 1 ст.л. майонезу
  • 1,5 ч.л. розпушувача
  • щіпка ванільного цукру

Безе:

  • 8 білків
  • 200 г цукру
  • 200 г цукрової пудри

Карамельний крем:

  • 500 г вареного згущеного молока
  • 300 г вершкового масла

Шоколадна глазур для торту:

  • 200 г чорного шоколаду
  • 5 ст.л. сметани (20-25%)
  • 150 г арахісу

Рецепт приготування:

  1. Відокремте жовтки від білків і залиште їх при кімнатній температурі на 10-15 хвилин. Вийміть вершкове масло з холодильника, наріжте на кубики і залиште на 20 хвилин, щоб воно стало м'яким. Додайте до жовтків цукор і збийте віночком до практично повного розчинення кристалів цукру.
  2. Змішайте розм'якшене масло або маргарин з майонезом, поступово влийте жовтковий крем і додайте борошно з розпушувачем. Замісіть м'яке, не липке до рук тісто. Загорніть його у харчову плівку та поставте в холодильник на півгодини-годину.
  3. Прямо перед тим, як розкатати тісто, збийте білки в чистій посудині міксером на високій швидкості (додайте щіпку солі або декілька крапель лимонного соку). Коли білки зіб'ються до м'яких піків, почніть додавати суміш цукру з цукровою пудрою по ложці. Збивайте до стійких піків - коли маса не випадає з миски, якщо її перевернути догори дном.
  4. Вийміть тісто з холодильника, розкатайте його якомога тонше на листі, змащеному тонким шаром рослинної олії.
  5. Покрийте тісто збитими білками, зробіть хвилі ложкою і поставте лист в попередньо розігріту духовку до 160°C. Після вказаного часу зменшіть температуру до 110°C і запікайте корж безе ще 40 хвилин.
  6. Після закінчення випікання вимкніть духовку і залиште лист всередині ще на півгодини.
  7. З готових коржів також можна вирізати круглі коржі, щоб отримати круглий торт, або розрізати один великий корж на 4 рівних коржа.
  8. Розтоплене вершкове масло збийте міксером до пухкості. Не перестаючи збивати масло, додавайте по ложці вареного згущеного молока, добре перемішуючи міксером після кожної ложки.
  9. Очищений арахіс трохи посмажте на сухій сковороді, помішуючи лопаткою. Після цього охолодіть і дрібно поріжте.
  10. Шоколад подрібніть на шматочки та розтопіть, постійно помішуючи, на водяній бані. Додайте до розтопленого шоколаду сметану кімнатної температури і перемішайте.
  11. Зберіть повітряний торт "Снікерс" у такому порядку: покладіть один корж, змастіть його кремом, посипте арахісом, накрийте другим коржем, знову покрийте кремом і посипте арахісом. Покладіть третій корж, змастіть кремом, посипте арахісом і покладіть останній корж. Прикрасьте торт "Сникерс" шоколадною глазур'ю, посипте горішками, що залишились, і поставте торт просочитись у холодильник на ніч. Готовий торт можна нарізати на порційні шматочки і подавати до чаю. Насолоджуйтеся!

Торт "Снікерс" - це справжня вишуканість для вашого столу. Зробіть своїх гостей щасливими, подарувавши їм цей неперевершений десерт!