Повітряний торт "Снікерс"
Час приготування:
480 хв.
Кухня
Інгредієнти:
Пісочне тісто для торту:
- 450 г борошна
- 6 яєчних жовтків
- 300 г цукру
- 250 г вершкового масла або маргарину
- 1 ст.л. майонезу
- 1,5 ч.л. розпушувача
- щіпка ванільного цукру
Безе:
- 8 білків
- 200 г цукру
- 200 г цукрової пудри
Карамельний крем:
- 500 г вареного згущеного молока
- 300 г вершкового масла
Шоколадна глазур для торту:
- 200 г чорного шоколаду
- 5 ст.л. сметани (20-25%)
- 150 г арахісу
Рецепт приготування:
- Відокремте жовтки від білків і залиште їх при кімнатній температурі на 10-15 хвилин. Вийміть вершкове масло з холодильника, наріжте на кубики і залиште на 20 хвилин, щоб воно стало м'яким. Додайте до жовтків цукор і збийте віночком до практично повного розчинення кристалів цукру.
- Змішайте розм'якшене масло або маргарин з майонезом, поступово влийте жовтковий крем і додайте борошно з розпушувачем. Замісіть м'яке, не липке до рук тісто. Загорніть його у харчову плівку та поставте в холодильник на півгодини-годину.
- Прямо перед тим, як розкатати тісто, збийте білки в чистій посудині міксером на високій швидкості (додайте щіпку солі або декілька крапель лимонного соку). Коли білки зіб'ються до м'яких піків, почніть додавати суміш цукру з цукровою пудрою по ложці. Збивайте до стійких піків - коли маса не випадає з миски, якщо її перевернути догори дном.
- Вийміть тісто з холодильника, розкатайте його якомога тонше на листі, змащеному тонким шаром рослинної олії.
- Покрийте тісто збитими білками, зробіть хвилі ложкою і поставте лист в попередньо розігріту духовку до 160°C. Після вказаного часу зменшіть температуру до 110°C і запікайте корж безе ще 40 хвилин.
- Після закінчення випікання вимкніть духовку і залиште лист всередині ще на півгодини.
- З готових коржів також можна вирізати круглі коржі, щоб отримати круглий торт, або розрізати один великий корж на 4 рівних коржа.
- Розтоплене вершкове масло збийте міксером до пухкості. Не перестаючи збивати масло, додавайте по ложці вареного згущеного молока, добре перемішуючи міксером після кожної ложки.
- Очищений арахіс трохи посмажте на сухій сковороді, помішуючи лопаткою. Після цього охолодіть і дрібно поріжте.
- Шоколад подрібніть на шматочки та розтопіть, постійно помішуючи, на водяній бані. Додайте до розтопленого шоколаду сметану кімнатної температури і перемішайте.
- Зберіть повітряний торт "Снікерс" у такому порядку: покладіть один корж, змастіть його кремом, посипте арахісом, накрийте другим коржем, знову покрийте кремом і посипте арахісом. Покладіть третій корж, змастіть кремом, посипте арахісом і покладіть останній корж. Прикрасьте торт "Сникерс" шоколадною глазур'ю, посипте горішками, що залишились, і поставте торт просочитись у холодильник на ніч. Готовий торт можна нарізати на порційні шматочки і подавати до чаю. Насолоджуйтеся!
Торт "Снікерс" - це справжня вишуканість для вашого столу. Зробіть своїх гостей щасливими, подарувавши їм цей неперевершений десерт!