Італійська меренга

Італійська меренга
4.9
(14)
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 100 г білків
  • 100 г цукру
  • 30-40 мл води
  • барвники або ароматизатори (за бажанням)

Рецепт приготування:

  1. Ретельно відокремте білки від жовтків і перекладіть їх у чистий металевий посуд.
  2. У каструлі об'єднайте цукор та воду (на цьому етапі можна додати ароматизатор або красильник) та поставте на вогонь. Постійно помішуючи, готуйте сироп до температури 110°C. Якщо у вас немає термометра - варіть сироп приблизно 5-6 хвилин, постійно помішуючи.
  3. Коли сироп досягне близько 100°C, почніть збивати білки. До моменту введення сиропу вони повинні бути збиті до м'яких піків. Якщо білки вже готові, а сироп ще ні - можна доварити ще 2-3 хвилини сироп, білки за цей час не опадуть. Проте сироп обов'язково додавати гарячим.
  4. Після варіння сиропа його потрібно добре перемішати, щоб позбутися від великих бульбашок. Збиваючи білки на середній швидкості, влийте тонким струмочком вздовж стінок миски гарячий карамельний сироп.
  5. Збивайте італійську меренгу до отримання пухкої, густої і стійкої маси на високій швидкості.
  6. Готову меренгу можна використовувати як крем, або відсадити кондитерським мішком на лист, покритий пергаментом, і запікти з неї безе (близько години при 80°C, після цього трохи відкрийте духовку і сушіть при тій же температурі ще 2-3 години).
  7. Готове безе з італійської меренги повністю охолодіть у вимкненій духовці, а потім відокремте від паперу.

Цікавий факт:

Італійська меренга використовується в багатьох десертах, включаючи торти, пироги та макаронс. Її назва походить від способу приготування, що є традиційним для італійської кухні.