Італійська меренга
Час приготування:
30 хв.
Кухня
Інгредієнти:
- 100 г білків
- 100 г цукру
- 30-40 мл води
- барвники або ароматизатори (за бажанням)
Рецепт приготування:
- Ретельно відокремте білки від жовтків і перекладіть їх у чистий металевий посуд.
- У каструлі об'єднайте цукор та воду (на цьому етапі можна додати ароматизатор або красильник) та поставте на вогонь. Постійно помішуючи, готуйте сироп до температури 110°C. Якщо у вас немає термометра - варіть сироп приблизно 5-6 хвилин, постійно помішуючи.
- Коли сироп досягне близько 100°C, почніть збивати білки. До моменту введення сиропу вони повинні бути збиті до м'яких піків. Якщо білки вже готові, а сироп ще ні - можна доварити ще 2-3 хвилини сироп, білки за цей час не опадуть. Проте сироп обов'язково додавати гарячим.
- Після варіння сиропа його потрібно добре перемішати, щоб позбутися від великих бульбашок. Збиваючи білки на середній швидкості, влийте тонким струмочком вздовж стінок миски гарячий карамельний сироп.
- Збивайте італійську меренгу до отримання пухкої, густої і стійкої маси на високій швидкості.
- Готову меренгу можна використовувати як крем, або відсадити кондитерським мішком на лист, покритий пергаментом, і запікти з неї безе (близько години при 80°C, після цього трохи відкрийте духовку і сушіть при тій же температурі ще 2-3 години).
- Готове безе з італійської меренги повністю охолодіть у вимкненій духовці, а потім відокремте від паперу.
Цікавий факт:
Італійська меренга використовується в багатьох десертах, включаючи торти, пироги та макаронс. Її назва походить від способу приготування, що є традиційним для італійської кухні.