Шоколадні кейк-попси з печива
Кухня
Інгредієнти:
- 300 г пісочного печива
- 170 мл молока
- 100 г цукру
- 80 г вершкового масла
- 3 ст.л. какао-порошку
- 50 г будь-яких горіхів (або сушеної журавлини/сушеної вишні)
- 200 г шоколаду (будь-якого) для прикраси
- 1 ст.л. рослинної олії або жирних вершків
- кондитерська посипка
Рецепт приготування:
- Печиво подрібніть за допомогою блендеру або розкотайте качалкою в пакеті. Потім змішайте з подрібненими горішками (або сухофруктами) та какао-порошком у мисці.
- У каструлі змішайте молоко з цукром і поставте на вогонь. Доведіть молоко до кипіння, а потім відразу зніміть з вогню. Додайте вершкове масло і помішуйте до його розчинення.
- Охолодіть отриману масу до теплої температури.
- Об'єднайте печиво з молочною масою і перемішайте.
- Покрийте "тісто" харчовою плівкою або кришкою та поставте в холодильник на 30 хвилин.
- Сформуйте з охолодженого "тіста" невеликі кульки (приблизно 20 г кожна). Розташуйте кейк-попси на спеціальному підносі або на дошці.
- Розтопіть близько 50-70 грамів шоколаду на водяній бані або у мікрохвильовій печі, часто помішуючи. Вмочіть дерев'яні або пластикові шпажки в розтоплений шоколад на 0,8-1 см і вставте їх в кульку до середини. Почекайте, поки шоколад під шариками повністю затвердіє. Ця процедура запобігає випаданню кейк-попсів з паличок і їх розпаду.
- Розтопіть шоколад, що залишився, і додайте трохи рослинної олії або вершків для більшої густини. Якщо ви використовуєте кондитерський шоколад або каплі, можна не додавати олію та вершки, так як кондитерська глазур лягає краще без додаткових інгредієнтів.
- Поки шоколад або глазур не затвердіє, обсипте десерти кондитерською посипкою, какао-порошком, подрібненими горішками/вафлями або кокосовою стружкою. Або зачекайте, поки шоколад затвердіє і зробіть малюнки іншим кольором шоколаду. Розмістіть готові кейк-попси в склянці або вставте їх в пінопласт та залиште до повного затвердіння прикраси. Після того, як глазур затвердіє, можна подавати міні-тортики до столу. Смачного!