Сирна паска без яєць

Сирна паска без яєць
4.6
(8)
Метод: На плиті
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 600 г сиру (бажано сільського)
  • 200 г вершкового масла
  • 180 г цукру
  • 100 г сметани або жирних вершків
  • 100 г чорного або молочного шоколаду (або 100 г ізюму і/або цукатів)
  • 10 г ванільного цукру

Рецепт приготування:

  1. Сир перед приготуванням паски обов'язково протерти через металеве сито, пропустити через м'ясорубку або збити в блендері до м'якого стану.
  2. Поєднати протертий сир з розтопленим та м'яким вершковим маслом і збити міксером до однорідної консистенції.
  3. Сметану поєднати з цукром, ванільним цукром і перемішати до розчинення крихти цукру.
  4. Додати сметану до сирної маси і ретельно перемішати.
  5. Шоколад потрібно грубо натерти, додати до сирної паски і перемішати.
  6. Родзинки попередньо залити окропом і залишити на 10 хвилин запарюватися. Злити воду, підсушити родзинки на рушнику. Цукати можна просто нарізати дрібніше. Додати сухофрукти до сирної маси (за бажанням, замість шоколаду) і перемішати.
  7. Готову сирну паску без яєць перекласти в спеціальну пасочницю або звичайне сито, встилаючи її/його 2-3 шарами марлі. Покрити сир краями марлі, поставити гніт близько 1-2 кг і розмістити всю конструкцію на глибоку тарілку або миску, куди буде стікати сироватка. Прибрати паску на добу-дві в холодильник.
  8. Через дві доби перевернути готовий десерт на тарілку та прикрасити на свій смак. Можна подавати паску до столу. Смачного!