Сирна паска без яєць
Кухня
Інгредієнти:
- 600 г сиру (бажано сільського)
- 200 г вершкового масла
- 180 г цукру
- 100 г сметани або жирних вершків
- 100 г чорного або молочного шоколаду (або 100 г ізюму і/або цукатів)
- 10 г ванільного цукру
Рецепт приготування:
- Сир перед приготуванням паски обов'язково протерти через металеве сито, пропустити через м'ясорубку або збити в блендері до м'якого стану.
- Поєднати протертий сир з розтопленим та м'яким вершковим маслом і збити міксером до однорідної консистенції.
- Сметану поєднати з цукром, ванільним цукром і перемішати до розчинення крихти цукру.
- Додати сметану до сирної маси і ретельно перемішати.
- Шоколад потрібно грубо натерти, додати до сирної паски і перемішати.
- Родзинки попередньо залити окропом і залишити на 10 хвилин запарюватися. Злити воду, підсушити родзинки на рушнику. Цукати можна просто нарізати дрібніше. Додати сухофрукти до сирної маси (за бажанням, замість шоколаду) і перемішати.
- Готову сирну паску без яєць перекласти в спеціальну пасочницю або звичайне сито, встилаючи її/його 2-3 шарами марлі. Покрити сир краями марлі, поставити гніт близько 1-2 кг і розмістити всю конструкцію на глибоку тарілку або миску, куди буде стікати сироватка. Прибрати паску на добу-дві в холодильник.
- Через дві доби перевернути готовий десерт на тарілку та прикрасити на свій смак. Можна подавати паску до столу. Смачного!