Торт "Опале листя"

Торт "Опале листя"
4.0
(6)
Метод: В духовці
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто:

  • 6 яєць
  • 270 г борошна
  • 250 г цукру
  • 30 г какао-порошку
  • 10 г розпушувача
  • щіпка ванільного цукру

Сметанний крем:

  • 1 кг сметани 25-30%
  • 150 г цукру
  • 2 ст. л. какао-порошку (не обов'язково)

Шоколадна глазур:

  • 60-70 г цукрової пудри
  • 50 мл молока
  • 30 г какао-порошку
  • 30 г вершкового масла
  • щіпка ванільного цукру

Рецепт приготування:

  1. Яйця змішати з цукром (яйця бажано вийняти з холодильника за півгодини, щоб вони нагрілися до кімнатної температури) у одній мисці.
  2. Збивати яєчну масу до утворення дуже пухкої кремової консистенції. Додати ванільний цукор.
  3. Борошно просіяти через сито разом із какао-порошком, розпушувачем та щіпкою солі в окрему миску, перемішати віночком.
  4. Поступово ввести борошняну суміш до збитих яєць.
  5. Помішати ложкою однорідне і не дуже густе тісто.
  6. Пергаментом вистелити лист, на нього вилити за допомогою кондитерського мішка або просто ложкою невеличкі круглі коржики тіста. Між виробами залишити трохи місця, так як вони піднімаються під час випікання.
  7. Випікати кожну партію коржиків протягом 10-12 хвилин при 180°C (все тісто на один лист не поміститься, тому випікати в кілька прийомів).
  8. Поки коржики для торту "Опале листя" охолоджуються, приготувати сметанний крем: сметана повинна бути максимально жирною та густою. Якщо сметана рідка - краще повісити її на ніч в марлевому мішку з 3-4 шарами марли, щоб стекла зайва сироватка. Збити сметану міксером, поступово додаючи цукор та какао-порошок, після чого збивати на високій швидкості до пухкості. Охолоджені коржики змащувати сметанним кремом з обох боків, складати разом, одну до одної, утворюючи "купу листя".
  9. Прибрати торт на ніч у холодильник для просочення. На наступний день приготувати глазур: змішати какао з цукровою пудрою і розмішувати, поступово вводячи тонким струмком молоко, при цьому помішуючи какао віночком. Це робиться для того, щоб у глазурі не було грудочок. Поставити каструлю на вогонь і, помішуючи, довести до кипіння. Зняти з вогню, додати ванільний цукор, вершкове масло і добре вимішати все віночком (найкраще збити міксером, тоді глазур буде пухкою). Покрити торт "Опале листя" трохи теплою глазур'ю і відправити в холодильник ще на півгодини. Витягти готовий торт, нарізати його порційними шматочками і подавати до столу. Приємного чаювання!