Торт "Опале листя"
Кухня
Інгредієнти:
Тісто:
- 6 яєць
- 270 г борошна
- 250 г цукру
- 30 г какао-порошку
- 10 г розпушувача
- щіпка ванільного цукру
Сметанний крем:
- 1 кг сметани 25-30%
- 150 г цукру
- 2 ст. л. какао-порошку (не обов'язково)
Шоколадна глазур:
- 60-70 г цукрової пудри
- 50 мл молока
- 30 г какао-порошку
- 30 г вершкового масла
- щіпка ванільного цукру
Рецепт приготування:
- Яйця змішати з цукром (яйця бажано вийняти з холодильника за півгодини, щоб вони нагрілися до кімнатної температури) у одній мисці.
- Збивати яєчну масу до утворення дуже пухкої кремової консистенції. Додати ванільний цукор.
- Борошно просіяти через сито разом із какао-порошком, розпушувачем та щіпкою солі в окрему миску, перемішати віночком.
- Поступово ввести борошняну суміш до збитих яєць.
- Помішати ложкою однорідне і не дуже густе тісто.
- Пергаментом вистелити лист, на нього вилити за допомогою кондитерського мішка або просто ложкою невеличкі круглі коржики тіста. Між виробами залишити трохи місця, так як вони піднімаються під час випікання.
- Випікати кожну партію коржиків протягом 10-12 хвилин при 180°C (все тісто на один лист не поміститься, тому випікати в кілька прийомів).
- Поки коржики для торту "Опале листя" охолоджуються, приготувати сметанний крем: сметана повинна бути максимально жирною та густою. Якщо сметана рідка - краще повісити її на ніч в марлевому мішку з 3-4 шарами марли, щоб стекла зайва сироватка. Збити сметану міксером, поступово додаючи цукор та какао-порошок, після чого збивати на високій швидкості до пухкості. Охолоджені коржики змащувати сметанним кремом з обох боків, складати разом, одну до одної, утворюючи "купу листя".
- Прибрати торт на ніч у холодильник для просочення. На наступний день приготувати глазур: змішати какао з цукровою пудрою і розмішувати, поступово вводячи тонким струмком молоко, при цьому помішуючи какао віночком. Це робиться для того, щоб у глазурі не було грудочок. Поставити каструлю на вогонь і, помішуючи, довести до кипіння. Зняти з вогню, додати ванільний цукор, вершкове масло і добре вимішати все віночком (найкраще збити міксером, тоді глазур буде пухкою). Покрити торт "Опале листя" трохи теплою глазур'ю і відправити в холодильник ще на півгодини. Витягти готовий торт, нарізати його порційними шматочками і подавати до столу. Приємного чаювання!